Manchester United körde över Southampton under tisdagens Premier League-omgång och tangerade rekordet som den största segern i historien.

Det blev en mycket tung kväll på Old Trafford för Southampton under tisdagen. Debuterande Alexandre Jankewitz fick rött kort redan efter två minuter efter en ful tackling på hemmalagets Scott McTominay. Manchester United kunde därefter dra ifrån och det röda Manchester-laget ledde med 4-0 redan i halvtid. Efter paus fortsatte den becksvarta kvällen för gästerna och United ångade på i tankarna om en betydligt bättre målskillnad. Matchen slutade tillslut 9-0 vilket är ett tangerat rekord som den största segern i Premier Leagues historia.

Manchester United noterades för sju olika målskyttar i matchen: Aaron Wan-Bissaka, Marcus Rashford, Edinson Cavani, Anthony Martial, Scott McTominay, Bruno Fernandes och Daniel James.

Southampton inblandade i rekordet – igen

Det tangerade rekordet är ett faktum och återigen är Southampton inblandade. Vid två tidigare tillfällen har det slutat 9-0 i Premier Leagues historia: Säsongen 2019 var det Leicester som besegrade Southampton med de enorma siffrorna – som tangerade det tidigare rekordet från 1995: Manchester Uniteds 9-0 vinst mot Ipswich som även den spelades på Old Trafford.

Manchester United tog i och med segern under tisdagskvällen in poäng på sin stadsrival Manchester City i toppen av tabellen.