Publicerad: 30 april 2021 kl 10.00

Ett underläge tidigt i matchen för Manchester United spelade ingen roll. Det skulle bli en ensidig historia på Old Trafford efter att hemmalaget kört över gästerna.

Manchester United axlar favoritskapet i Europa League den här säsongen och när det endast återstår fyra lag är det än tydligare. I semifinalen lottades man mot den italienska giganten Roma, ett motstånd som man tidigare år haft det lätt för. Vi är många som minns matchen mellan lagen på Old Trafford för några år sedan, nämligen 2007, när Manchester United vann med hela 7-1. Hemmalaget skulle dominera den här matchen också, men några sju mål blev det aldrig för Ole Gunnar Solskjaers lag. Det blev ”bara” sex. Roma hade det väldigt tungt genom hela matchen, med undantag första halvtimmen, där man faktiskt ledde matchen.

Sedan blev allting nattsvart för italienarna, som tvingades byta målvakt redan i första halvlek plus två ytterligare byten för skadade spelare. Nej, det här var inte Romas kväll och det blev ytterligare en förnedring på Old Trafford att lägga till i historieböckerna.

Manchester United – Roma 6-2: Bruno Fernandes (2), Edinson Cavani (2), Paul Pogba, Mason Greenwood / Edin Dzeko, Luca Pellegrini

Fördel Spanien – i England

Manchester United har ena foten i Europa League-final, om inte betydligt mer än så, medans Arsenal får fortsätta kämpa för att uppnå målet. Det blev en tung 2-1 förlust mot Villarreal under torsdagskvällen. Spanjorerna gjorde både ett och två mål i första halvleken och Arsenal var på god väg mot ett praktfiasko. Den engelska storklubben lyckades i slutskedet av matchen (minut 73) få in ett viktigt bortamål genom anfallaren Nicolas Pepe. Målet kom trots att Arsenal fått Dani Ceballos utvisad efter dryga timmen. Arsenal tar med sig ett viktigt bortamål till returen på Emirates Stadium, men Villarreal ser aningen hetare ut.

Villarreal – Arsenal 2-1: Manu Trigueros, Raul Albiol / Nicolas Pepe