Det var inför den allsvenska säsongen som IFK Göteborg rustade för en stark säsong. Marek Hamsik anslöt och ses som den största värvningen någonsin i svensk fotboll. Nu debuterar han.

Det har varit en lång väntan för svensk fotboll i sig men framförallt IFK Göteborgs supportrar. Nu är stjärnvärvningen och Napoli-ikonen Marek Hamsik klar för spel. IFK Göteborg väntar möte med AIK på Gamla Ullevi under måndagskvällen och under lagets förberedande träning fanns det goda uttalanden att ta del av. Marek Hamsik skadade sig bara några dagar efter flytten till Sverige och Göteborg, något som Blåvitt tagit på största allvar och klubben har vägrat chansa det minsta med storstjärnan. När rivaliteten ökar och IFK Göteborg möter AIK under måndagen finns Hamsik med i truppen.

Här ser du stormötet mellan IFK Göteborg och AIK

Det finns mer underhållningsvärde i mötet mellan IFK Göteborg och AIK än just Marek Hamsiks debut. Det här är två lag som rustat bra inför säsongen och kan bjuda på en rejält underhållande och hård drabbning. Det är två lag som hatar varandra och sällan bjuder den andra på något positivt. Sebastian Larsson, Mikael Lustig och mer kvalitet finns i gästande AIK samtidigt som svensk fotboll äntligen får se den giganten Hamsik på planen. IFK Göteborg gör sig redo för hemmapremiär för säsongen och nedan tar du del av vart du ser matchen.

  • Matchstart 19.00
  • Gamla Ullevi, Göteborg
  • Matchen sänds på Discovery+