Melodifestivalen anordnas i Malmö Arena för första gången någonsin. Här skall de två sista finalplatserna från deltävlingarna delas ut under lördagskvällen. Storstjärnan Loreen ger sig in i leken.
Den fjärde och sista deltävlingen står för dörren. Malmö Arena kommer vibrera när artister som Loreen, Mariette och Kiana intar scenen. Hittills har storfavoriterna levt upp till förväntningarna, den här gången är det den tidigare Mello- och Eurovision-vinnaren Loreen som axlar favoritskapet. 39-åringen är en av favoriterna till att representera Sverige i Eurovision Song Contest längre fram och förväntas slåss om det tillsammans med Maria Sur, Marcus & Martinus och Jon Henrik Fjällgren, som redan kvalificerat sig för finalen i Friends Arena den 11 mars. Nu sätter vi spiken i kistan för deltävlingarna 2023.

Ny sångfågel i sikte

Lorine Zineb Noka Talhaoui, även kallad  “Loreen”, stod för en enorm prestation när hon via Melodifestivalen fick representera Sverige i Eurovision Song Contest 2012. Låten ”Euphoria” räckte hela vägen även i Baku, Azerbajdzjan och Loreen blev svenskarnas nummer ett för en kväll. Nu siktar hon på en ny sångfågel. Loreen kliver in i Malmö Arena som storfavorit under lördagen och förväntas gå direkt till final där motståndare som Maria Sur, Jon Henrik Fjällgren och oddsfavoriten Marcus & Martinus väntar. På lördag är hon sist ut i startfältet och framför bidraget ”Tattoo” som handlar om villkorslös kärlek. 
– Jag vet inte. Men det jag vet är att den kommer att ta er på en resa, och den kommer att lyfta mångfald och en massa viktiga saker, säger Loreen om sina vinstchanser.
Spelbolaget Unibet rankar deltagarna inför deltävling 4 enligt följande (för att kvalificera sig för final):
  • Loreen, 1.01
  • Mariette, 1.80
  • Kiana, 2.10
  • Smash Into Pieces, 6.50
  • Signe & Hjördis, 14.00
  • Axel Schylström, 24.00
  • Emil Henrohn, 24.00