Svensk tennis största hopp just nu är Mikael Ymer, som just nu är iväg och spelar Australian Open. Det har gått bättre än väntat för svensken, som nu jämförs med Söderling efter senaste segern.

Mikael Ymer har tagit nästa steg i sin tenniskarriär. Under Australian Open har han tagit karriärens största seger när han besegrade Carlos Alcaraz i den andra rundan efter 3-1 i set. Den spanske stortalangen, nämns som nästa Nadal, stod upp bra och gav svensken rejält med motstånd. Spanjoren vann första set med 6-2 men fick se Ymer dominera resterande tid av matchen. Ymer är den första svenska tennisspelaren sedan Robin Söderling att nå tredje rundan i en grand slam-turnering. Mikael Ymers avancemang från den andra omgången i Australian Open är värd ca 1,4 miljoner svenska kronor.

Det var en svår och tuff match för mig, han var en bra motståndare som spelade mycket offensivt och snabbt. Det gällde hela tiden att vara med och närvarande, säger Mikael Ymer till Sportbladet.

Nu väntar Tsitsipas i tredje omgången

Mikael Ymer gör sig redo för nästa omgång där han möter greken Stefanos Tsitsipas som blir storfavorit i matchen. Ymers kommande motståndare avancerade till den tredje rundan i Australian Open genom att besegra hemmanationens hopp i turneringen, Kokkinakis. Tsitsipas är rankad femma i världen och kunde tillslut besegra australiensaren efter cirka fem timmars spel. Det kommer bli en rejäl och tuff uppgift för Mikael Ymer. Den här matchen kommer dessutom prioriteras mer och därmed spelas på en av turneringens större banor.

Mikael Ymer är i skrivande stund rankad 95 i världen och nu har han nått sin största framgång i karriären.