MLB speltips

  1. Speltips
  2. /
MLB Författare: 2021-11-03T12:07:47+01:00

Major League Baseball, MLB, är världens största och bästa baseboll-liga med ett enormt intresse främst i USA. För er som intresserar er för sporten och MLB så erbjuder vi analyser & speltips för MLB här på speltips.se, givetvis helt utan kostnad.

Spelbolag med odds på MLB

Speltips för MLB

På speltips.se kan du varje vecka ta del av speltips för MLB, världens största baseballiga. Våra insatta experter ser till att ge dig som användare av våra tjänster djupgående statistik och senaste nytt av högt värde för dina spel. Våra speltips för MLB kommer ut några gånger i veckan och vi siktar på att täcka de största och hetaste matcherna inom MLB.

Ligans popularitet

Baseball är en mycket liten sport i Sverige och intresset är också därefter. Men i USA är det en av de absolut största sporterna överlag, och MLB är den överlägset största baseballigan i världen, innehållande de allra bästa spelarna och den största prestigen. För den som är intresserad av sporten och ligan går det att följa flera matcher på Viasats kanaler, då Nent Group köpt rättigheterna.

MLB:s historia

MLB grundades redan 1903 efter att två rivaliserande ligor, National League och American League gått samman efter en fejd. Speciellt för MLB är att den har en särställning inom den professionella baseballen, tack vare ett utslag i USA:s högsta domstol 1922. Baseboll som sport har däremot funnits betydligt längre än så. Den första ligan, National League, startade så tidigt som 1876.

Så ser MLB ut idag

Idag är MLB världens största baseballiga med väldigt stora inkomster och väldigt stor uppmärksamhet. 2012 slöt man ett internationellt sändningsavtal med ESPN värt 5,6 miljarder dollar, vilket var det största avtalet i ligans historia. Dessutom har ligan utvecklats på många sett, främst vad gäller spelarna. Numera är över en fjärdedel av spelarna födda utomlands, främst i Dominikanska republiken och Venezuela. Ligan består av 30 lag (29 amerikanska och 1 kanadensiskt) som är uppdelade i de två ligorna National League och American League. De båda ligornas vinnare möts i World Series där en vinnare koras.

Kommande matcher i MLB