Speltips MLS

  1. Speltips
  2. /
MLS Författare: 2021-11-03T12:08:32+01:00

MLS är en liga på stark frammarsch. Hårt konkurrensutsatt av andra amerikanska sporter har man lyckats höja intresset för fotbollen i landet med invärvade storstjärnor. På speltips.se kan du ta del av speltips från MLS av högsta kvalitet. Samtliga våra betting tips från MLS kan ni ta del av helt utan kostnad!

Spelbolag med odds på MLS

Speltips för MLS

Speltips.se kan varje dag erbjuda speltips av hög kvalitet åt våra följare. Med engagerade rekare förser vi er med statistik, senaste nytt och annan välbehövlig information. MLS är en liga på uppgång och kommer därför få mer utrymme på våran sida än vad som tidigare varit fallet. Varje vecka kommer våra experter därmed att förse er läsare med rykande heta speltips från MLS. Samtlig våra betting tips från MLS är helt utan kostnad, och utöver själva speltipsen så tar ni även del av den senaste informationen och de bästa oddsen från MLS.

Ligans popularitet

Fotbollen har förmodligen inte lika hög status i USA som den har i de flesta europeiska länderna, men trots att fotbollen är utsatt för hård konkurrens av flera andra sporter, i synnerhet hockey och basket, så har fotbollen onekligen vuxit sig starkare i landet på senare tid. MLS är numera en liga som ofta lyckas locka till sig allt fler stora spelarprofiler och växer ständigt kommersiellt. Ur ett svenskt perspektiv så är MLS en väldigt populär liga, föga förvånande med tanke på att Zlatan Ibrahimovic spelade i ligan mellan 2018 och 2019. Ibrahimovic stod för hela 52 fullträffar på 56 spelade matcher i LA Galaxy, och det råder inget snack om att svensken bidrog till en drastiskt ökad popularitet för MLS runt om i världen.

MLS historia

MLS är en väldigt ung liga som bildades först den 17:e december 1993. Anledningen till att ligan startade var för att FIFA ställde krav på USA att ha en nationell proffsliga i fotboll ifall man skulle kunna arrangera VM 1994. Ett decennium tidigare hade nämligen American Soccer League (NASL) lagts ner. När MLS startade ingick 10 lag i ligan och sedan dess har antalet lag ökat stadigt. Idag finns hela 26 lag i ligan som är uppdelad i två konferenser, och ännu fler lag är på väg att starta upp. Flest ligatitlar har Los Angeles Galaxy med fem titlar.

Så ser MLS ut idag

Serieformaten i de amerikanska proffsligorna skiljer sig väldigt mycket från de europeiska. Istället för klassisk upp- och nedflyttning har man en stängd liga som då och då utökas med nya klubbar. Ligan är dessutom uppdelad i två olika divisioner – East Conference och West Conference. Ligan är idag främst känd på grund av de många stjärnspelarna som väljer att varva ner här under karriärens slut. Exempel på sådana spelare är Zlatan Ibrahimovic, Andrea Pirlo, Frank Lampard, Kaká och Steven Gerrard. På senare år har MLS även blivit en populär destination för svenska spelare. Regerande mästare är Seattle Sounders. I samband med att ligans popularitet ökat så är det blivit allt mer populärt att betta på MLS. Vi på speltips.se följer givetvis ligan och våra experter förser er läsare med analyser och gratis speltips för MLS varje vecka.

Kommande matcher i MLS