Speltips MLS

MLS2018-05-21T09:21:53+01:00

MLS är en liga på stark frammarsch. Hårt konkurrensutsatt av andra amerikanska sporter har man lyckats höja intresset för fotbollen i landet med invärvade storstjärnor. På speltips.se kan du ta del av speltips av hög kvalitet från USA:s högstaliga.

Speltips för MLS

Speltips.se kan varje dag erbjuda speltips av hög kvalitet åt våra följare. Med engagerade rekare förser vi er med statistik, senaste nytt och annan välbehövlig information. MLS är en liga på uppgång och kommer därför få mer utrymme på våran sida än vad som tidigare varit fallet.

Ligans popularitet

Fotbollen har inte lika hög status i USA som den har i de flesta europeiska länderna. Men trots att den är utsatt för hård konkurrens ifrån flera andra sporter har den vuxit sig starkare på senare tid. MLS är numera en ligan som lyckas locka till sig många mycket stora spelarprofiler och växer ständigt kommersiellt. I Sverige är det SBS Discovery som står för sändnings-rättigheterna.

MLS historia

MLS är en väldigt ung liga som bildades först 1993. Anledningen till att ligan startade var för att FIFA ställde krav på USA att ha en nationell proffsliga i fotboll ifall man skulle kunna arrangera VM 1994. Ett decennium tidigare hade nämligen American Soccer League (NASL) lagts ner. När MLS startade ingick 10 lag i ligan och sedan dess har antalet lag ökat stadigt. Idag finns hela 23 lag i ligan och ännu ett är på väg att starta upp. Flest ligatitlar har Los Angeles Galaxy med 5 st.

Så ser MLS ut idag

Serieformaten i de amerikanska proffsligorna skiljer sig väldigt mycket från de europeiska. Istället för klassisk upp- och nedflyttning har man en stängd liga som då och då utökas med nya klubbar. Ligan är idag främst känd på grund av de många stjärnspelarna som väljer att varva ner här under karriärens slut. Exempel på sådana spelare är Andrea Pirlo, Frank Lampard, Kaká och Steven Gerrard. På senare år har MLS även blivit en populär destination för svenska spelare. Regerande mästare är Toronto FC.

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok