Premier League säsongen blev framskjuten till slutet av juli och i vanliga fall skulle nästa upplaga av ligan ha startat några veckor därefter. Så blir dock inte fallet i år då man tvingas skjuta fram ligan för att klubbarna och spelarna iallafall skall få ett kort uppehåll mellan säsongerna.

Det var länge oklart om nuvarande Premier League säsong skulle spelas färdigt och vem som isåfall skulle koras till vinnare. Liverpool hade ett klart försprång när ligan tog ett uppehåll och om Liverpool skulle vinna eller inte var ett minst sagt hett ämne. Flera ligor i både fotboll och ishockey hade avslutat säsongen i förtid, både med och utan vinnare vilket givetvis spädde på diskussionen.

Tillslut blev det ändå så att ligan kunde spelas färdigt som planerat och Liverpool fick sitt efterlängtade guld som fansen så länge har väntat på.

När börjar Premier League 2021?

Spelschemat är ännu inte fastställt men ligan meddelande nyligen att Premier League 2021 kommer att starta den 12:e september och avslutas 23 maj 2021. Det är en framskjutning av drygt en månad eftersom årets säsong fick ett ofrivilligt uppehåll p.g.a. coronaviruset där Storbritannien var och är ett väldigt drabbat land.

Klubbarnas fans lär dock få vänta med att återvända till läktarna då premiärministern nyligen meddelande att han ställer sig positiv till publik men tidigast i början av oktober. Redan nu har flera länder öppnat upp för publik med restriktioner, däribland Danmark som på vissa matcher på stora arenor haft så många som 10 000 åskådare. Hur en eventuell lösning för Premier League och publik skulle se ut är dock ännu ingets som kommunicerats ut från landet.