UEFA planerar en nödlösning inför sommarens Europamästerskap när tolv värdländer ser ut att bli fyra, med tanke på omständigheterna.

Fotbolls-EM flyttades fram ett år på grund av omständigheterna. Nu väntar en sommar där Europamästerskapet skall spelas men det återstår att se vart turneringen kommer att genomföras. Från en början var tanken att det skulle spelas i tolv olika länder men med inreseförbud i länder planeras det nu för en nödlösning. Samtliga ursprungsländer är fortfarande intresserade av att hålla i matcher men tvekar med tanke på publikfrågan. UEFA ser ut att skära ner antalet värdnationer till fyra.

Finalen spelas i London

Ett av länderna som Fotbolls-EM kommer att spelas i är England då både semifinaler och finalen spelas på Wembley Stadium i London. Brittiska tidningen Daily Mail nämner även nationer som Portugal, Tyskland och Ryssland. UEFA förväntas lämna besked i april kring det hela och då skall även publikfrågan klargöras. Det troligaste är att endast lokala åskådare får chansen att se matcherna på plats, vilket därmed skulle innebära att resterande biljettköpare får pengarna tillbaka. Omständigheterna längre fram kommer avgöra beslutet men UEFA ser åtminstone ut att ha en nödlösning för ett coronasäkert Fotbolls-EM.