Publicerad: 25 april 2021 kl 22.13

Det har varit en lång och speciell säsong i Englands andra division. Storklubbarna och nyligen nedflyttade Norwich och Watford har säkrat topp 2-platserna, vilket betyder uppflyttning.

Norwich har varit ett överlägset lag i engelska Championship under säsongen. Det nyss nedflyttade laget från Premier League behövde en kort sejour för att lyckas ta sig tillbaka upp i finrummet. Det är ett lag som blivit av med några nyckelspelare, men som ändå lyckats hålla en start och stabil form över en hel säsong. En form som tillslut bäddat för en smått överlägsen ligaseger, före bland annat Watford och Bournemouth. Norwich var det första laget att säkra direkt avancemang till Premier League men följdes sedan upp av Watford i helgen. Vi har en ny svensk i Premier League nästa säsong.

Ken Sema: ”Vi är tillbaka!”

Svenske landslagsmannen och Watford-spelaren Ken Sema var med och spelade upp sitt Watford i Premier League under helgen. Laget behövde tre poäng för att säkra uppflyttningen och det lyckades man ta, mot ett tight spelande kollektiv med namn Millwall. Watford visade klass och höll ut efter att ha gjort ett viktigt 1-0 mål i matchen. Ken Sema startade för Watford och gjorde en strålande insats. Nu är svensken i Premier League nästa säsong, med klubben som tycks höra hemma i finrummet.

Det blev tillslut en hjälte i form av Ismaila Sarr, en jagad offensiv pjäs i detta Watford. Sarr gjorde matchens enda mål mot Millwall.