Framgångarna i Slovenien har varit många under senaste dygnen och samtidigt pågår VM i Idre. Sandra Näslund tog VM-guld i skicross under lördagen.

Framgångarna fortsätter för våra svenskar ute på VM-uppdrag. Den här gången har Sverige tagit guld i skicross på hemmaplan genom Sandra Näslunds otroliga bedrift. En skadefylld säsong bäddade för en speciell uppladdning inför VM och förra helgens VM-kval var hennes första stora tävling den här säsongen. Näslund har stått för en imponerande resa fram till guldet och det var en glad Näslund efter sitt andra VM-guld i karriären.

– Jag kan inte tro det, det är fantastiskt. Det har varit tuffa veckor och jag är verkligen lycklig.

Guld efter tvivel och tveksamhet

Sandra Näslund har missat så gott som hela säsongen och inte deltagit i något lopp under världscupen den här säsongen. VM-kvalet i onsdags var hennes första tävling för säsongen och det följde hon alltså upp med ett VM-guld. Näslund har stått ut med mycket tvivel och tveksamhet från både egen del och personer utifrån. Det var inför säsongen som guldmedaljören skadade knät och fick en dom som skulle hålla henne borta över i princip hela säsongen. Det blev en flygande start i VM-finalen som bäddade för Näslunds andra guldmedalj i VM för karriären.

Man drömmer ju om detta, men samtidigt så är det mycket som ska stämma innan man är där. Jag var ganska nervös imorse, men det är bara att fokusera på åkningen, heat för heat. Jag är väldigt nöjd, sa Sandra Näslund i segerintervjun.