Nu skall det avgöras. Sverige har sin sista chans att blanda sig i kampen om EM-platsen när Österrike kommer på besök till Friends Arena under tisdagskvällen.

Jämförelse: Odds inför Sverige vs Österrike

1. Sverige

2.35 i odds hos Expekt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

X. Oavgjort

3.30 i odds hos Expekt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

2. Österrike

3.00 i odds hos Expekt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Inför Sverige – Österrike

Måstematch, ödesmatch eller ångestmatch, kalla det vad ni vill. Sverige måste ut och vinna mötet med Österrike på Friends Arena under tisdagskvällen. Det är ett gäng frågetecken under den här samlingen och trots den övertygande segern mot Estland i lördags ställer man sig frågandes kring svenskarnas dagsform. Alexander Isak, Dejan Kulusevski, Emil Forsberg och övriga offensiva stjärnor måste producera framåt medans Victor Nilsson-Lindelöf och hans backlinje håller tätt bakåt. Österrike kommer till matchen med ett försprång på fyra poäng och har inte riktigt samma press på sina axlar. En blågul förlust här och Janne Anderssons framtid i landslaget är räknad.

Inför mötet i Wien för några månader sedan, där Sverige förlorade med 2-0, var det också press på Sverige. Nu har den ökat betydligt och mötet på nationalarenan i Solna under tisdagskvällen kan vara helt avgörande – för både kvalspelet och annat.

Matchen startar 20.45 under tisdagskvällen och sänds på TV6 och Viaplay.

Aktuella odds inför Sverige – Österrike

Expekt har återigen slängt fram ett erbjudande inför Sveriges EM-kval. Den här gången sänker man minimumoddset från 4.00 till 2.00 i deras BetBuilder. Vi punktmarkerar, precis som Expekt, den här ödesmatchen mellan Sverige och Österrike. En seger är ett måste här och en ny förlust mot österrikarna hade varit otroligt tung. Förutom spelbolagets fokus på sin BetBuilder erbjuder man ett rejält utbud inför kvalmatchen. Det här är två lag där mycket kraft ligger i offensiven och därför kan det vara läge att blicka åt det hållet. Kika till exempel in över/under- och målskytt-marknaden inför matchstart.

Sverige gjorde fem mål mot Estland senast när både Alexander Isak (2.95) och Viktor Gyökeres (3.30) blev målskyttar. Blir man det på nytt?

Vi punktmarkerar tre spel inför kvalmatchen mot Österrike:

  • Alexander Isak gör mål, 2.95
  • Alexander Isak över 1,5 skott på mål, 2.95
  • Oavgjort, 3.40

TA DEL AV EXPEKTS ERBJUDANDE – MATCHAT GRATISSPEL UPP TILL 1500 KR + 250 KR BETBUILDER

Senaste nytt inför matchen

Mattias Svanberg är det enda frågetecknet inför kvalmatchen mot Österrike i och med att han och sin flickvän väntar barn i dagarna. Annars är det en trupp som Janne Andersson har full koll över och säkerligen redan spikat sin startelva med. Offensiven med Isak, Gyökeres, Kulusevski och Forsberg blir som vanligt avgörande. Bakåt gäller det att få stopp på Österrikes storstjärnor och senast lagen möttes var det Baumgartner som klev fram – men det finns fler att hålla ett öga på. Det här blir Österrikes första kvalmatch för samlingen.

Österrike är fyra poäng före Sverige inför tisdagens drabbning. En förlust för svenskarna skulle innebära att chanserna på EM-biljetten försvinner helt och hållet. Janne Andersson och hans team är pressade att vinna här i och med att man har ett utgående kontrakt. Ett kvalfiasko har man inte råd med efter de senaste årens svaga resultat. Ännu är det inte kört, Heja Sverige!