Efter att Maurizio Sarri lämnade Premier League – och mer bestämt London-laget Chelsea – för några veckor sedan så har det spekulerats länge vem som ska bli hans ersättare. Allra mest har det viskats om klubblegendaren Frank Lampard och under torsdagen så blev det officiellt att så också är fallet. Den tidigare Derby-tränaren har signat ett treårskontrakt.

Frank Lampard tillbringade huvuddelen av sin karriär i Chelsea och anses av många vara en riktig ikon för klubben. Trots att han spelade mittfältare under sin tid så är han Chelseas främste målskytt genom alla tider med osannolika 211 mål. Det blir således ett kärt återkommande till The Blues för Lampard, något han också själv glatt bekräftar.

– Jag är oerhört stolt över att få komma tillbaka till Chelsea som tränare. Alla vet hur mycket jag älskar den här klubben och hur mycket historia vi delar, berättar 41-åringen och tillägger även att han är oerhört motiverad inför kommande säsong.

Lämnar Derby i förtid

Egentligen skulle den före detta engelska landslagsmittfältaren fortsätta med Championship-laget Derby County ytterligare två år, men fick alltså permission till att prata med Chelsea. Under fjolårssäsongen så ledde Lampard sånär upp klubben till den engelska fotbollens finrum, men Derby föll tungt mot Aston Villa i den avgörande play-off-matchen. Vem som ersätter honom i Derby är allt jämt ett stort frågetecken.