OFFICIELLT: Real-legendaren tar över Spanien

Efter att Julen Lopetegui fått sparken som spansk förbundskapten står det nu klart att Real Madrid-ikonen Fernando Hierro tar över det spanska landslaget.

Det hettar till rejält i det spanska lägret inför fotbolls VM. Under gårdagen bekräftade Real Madrid att Julen Lopetegui, Spaniens förbundskapten, tagit över som huvudtränare efter Zinedine Zidane. Ett beslut som väckte heta känslor inom det spanska fotbollsförbundet. Bara timmar efter beskedet rapporterade spansk media ett Lopetegui satt löst som spansk fotbollskapten, och tidigt under onsdagen stod det klart att spanjoren fått sparken med omedelbar verkan, bara två dagar innan VM-premiären mot Portugal.

– Vi har tvingats att avbryta vårt samarbete med Julen Lopetegui. Lopetegui har varit en väldigt bra tränare men vi kan inte hantera det här beteendet, säger förbundets ordförande Luis Rubiales på en presskonferens enligt Football-Espana.

– Jag har pratat med spelarna. De kommer att göra allt man kan för att göra en bra turnering.

Hierro tar över landslaget

Bara timmar senare efter Lopeteguis avsked står det nu klart att Real Madrid-ikonen Fernando Hierro tar över rollen som spansk förbundskapten, och det med omedelbar verkan.

Spanjoren tillbringade hela 14 år i Madrid-klubben som spelare, därefter blev det ett år i saudiarabiska Al Rayyan innan spelarkarriären avslutades i engelska Bolton.

Det spanska fotbollsförbundet kommer att hålla en presskonferens vid 17:30.

Skrivet av |2018-06-14T00:05:01+00:0013 juni, 2018|Fotboll, Fotbolls-VM, Nyheter|0 kommentarer
Content & Community Manager här på Speltips.se. Elias förser er läsare med djupgående och välanalyserade speltips, nyheter av olika slag och riktigt heta kampanjer och erbjudanden. Elias är dessutom huvudansvarig för bettingcommunityn på Facebook där han huserar på daglig basis, tveka inte på att skicka iväg ett meddelande vid frågor eller funderingar.

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok