OFFICIELLT: Real-legendaren tar över Spanien - Speltips.se

OFFICIELLT: Real-legendaren tar över Spanien

Efter att Julen Lopetegui fått sparken som spansk förbundskapten står det nu klart att Real Madrid-ikonen Fernando Hierro tar över det spanska landslaget.

Det hettar till rejält i det spanska lägret inför fotbolls VM. Under gårdagen bekräftade Real Madrid att Julen Lopetegui, Spaniens förbundskapten, tagit över som huvudtränare efter Zinedine Zidane. Ett beslut som väckte heta känslor inom det spanska fotbollsförbundet. Bara timmar efter beskedet rapporterade spansk media ett Lopetegui satt löst som spansk fotbollskapten, och tidigt under onsdagen stod det klart att spanjoren fått sparken med omedelbar verkan, bara två dagar innan VM-premiären mot Portugal.

– Vi har tvingats att avbryta vårt samarbete med Julen Lopetegui. Lopetegui har varit en väldigt bra tränare men vi kan inte hantera det här beteendet, säger förbundets ordförande Luis Rubiales på en presskonferens enligt Football-Espana.

– Jag har pratat med spelarna. De kommer att göra allt man kan för att göra en bra turnering.

Hierro tar över landslaget

Bara timmar senare efter Lopeteguis avsked står det nu klart att Real Madrid-ikonen Fernando Hierro tar över rollen som spansk förbundskapten, och det med omedelbar verkan.

Spanjoren tillbringade hela 14 år i Madrid-klubben som spelare, därefter blev det ett år i saudiarabiska Al Rayyan innan spelarkarriären avslutades i engelska Bolton.

Det spanska fotbollsförbundet kommer att hålla en presskonferens vid 17:30.

Skrivet av |2018-06-14T00:05:01+00:0013 juni, 2018|Fotboll, Fotbolls-VM, Nyheter|0 kommentarer
Elias är vår Content & Community Manager och ni hittar honom dagligen i vår community på Facebook där han är huvudansvarig. Tveka inte på att kontakta honom vid frågor eller funderingar. Elias skriver även speltips och nyheter som ni kan ta del av på hemsidan.

Lämna gärna en kommentar