OFFICIELLT: Real-legendaren tar över Spanien - Speltips.se

OFFICIELLT: Real-legendaren tar över Spanien

Efter att Julen Lopetegui fått sparken som spansk förbundskapten står det nu klart att Real Madrid-ikonen Fernando Hierro tar över det spanska landslaget.

Det hettar till rejält i det spanska lägret inför fotbolls VM. Under gårdagen bekräftade Real Madrid att Julen Lopetegui, Spaniens förbundskapten, tagit över som huvudtränare efter Zinedine Zidane. Ett beslut som väckte heta känslor inom det spanska fotbollsförbundet. Bara timmar efter beskedet rapporterade spansk media ett Lopetegui satt löst som spansk fotbollskapten, och tidigt under onsdagen stod det klart att spanjoren fått sparken med omedelbar verkan, bara två dagar innan VM-premiären mot Portugal.

– Vi har tvingats att avbryta vårt samarbete med Julen Lopetegui. Lopetegui har varit en väldigt bra tränare men vi kan inte hantera det här beteendet, säger förbundets ordförande Luis Rubiales på en presskonferens enligt Football-Espana.

– Jag har pratat med spelarna. De kommer att göra allt man kan för att göra en bra turnering.

Hierro tar över landslaget

Bara timmar senare efter Lopeteguis avsked står det nu klart att Real Madrid-ikonen Fernando Hierro tar över rollen som spansk förbundskapten, och det med omedelbar verkan.

Spanjoren tillbringade hela 14 år i Madrid-klubben som spelare, därefter blev det ett år i saudiarabiska Al Rayyan innan spelarkarriären avslutades i engelska Bolton.

Det spanska fotbollsförbundet kommer att hålla en presskonferens vid 17:30.

Skrivet av |2018-06-14T00:05:01+00:0013 juni, 2018|Fotboll, Fotbolls-VM, Nyheter|0 kommentarer
Content & Community Manager här på Speltips.se. Jag är huvudansvarig för betting communityn på Facebook, där ni även kan hitta mig på daglig basis. Jag ansvarar bland annat för samtliga tävlingar och kampanjer, samtidigt upprätthåller jag en daglig kontakt med medlemmarna i communityn och besvarar alla typer av frågor eller funderingar med koppling till betting i sin helhet. Har även mångårig erfarenhet av att skriva djupgående och välanalyserade speltips samt nyhetsartiklar av olika slag.

Lämna gärna en kommentar