I helgen tappade Juventus nya poäng i jakten på förstaplatsen efter 1-1 mot Hellas Verona. Turinklubben parkerar på en tredjeplats i tabellen, hela 10 poäng bakom serieledarna Inter, dock med en match mindre spelad. Juventus tränare Andrea Pirlo har dock inte gett upp hoppet om lagets 10:e raka ligaguld.

Juventus har dominerat den italienska fotbollen de senaste åren, något nio raka ligaguld tydligt indikerar. Jakten på klubbens tionde raka ligaguld ser dock ut att bli rejält kämpig. De regerande mästarna har endast lyckats vinna 13 av 26 spelade matcher den här säsongen, och efter 1-1 borta mot Hellas Verona under lördagskvällen har Juventus hela 10 poäng upp till Inter, dock har man en match mindre spelad.

Trots lagets tuffa säsong och det prekära tabelläget är Juventus tränare Andrea Pirlo fortsatt optimistisk. I en intervju med Football Italia hävdar italienaren att han inte gett upp hoppet om ett ligaguld.

– Jag skulle inte påstå att vi jagar scudetton om jag inte visste att laget också tror på det. Jag vet att spelarna själva tror på det, de tränar hårt och strävar efter att studsa tillbaka och utmana om titeln. Det får mig att känna mig bekväm, säger Andrea Pirlo.

“Vi måste blicka framåt”

Efter det blytunga poängtappet borta mot Hellas Verona medger Pirlo att han inte grämer sig över förlorade poäng, utan istället väljer att blicka framåt med fokus på kommande match mot Spezia, som gästar de regerande mästarna under tisdagskvällen.

– Vi fokuserar inte på lagen ovanför oss, inte heller på lagen nedanför oss, vi koncentrerar oss på oss själva. Målet är alltjämt detsamma, det återstår många matcher kvar. Det ursprungliga målet var att vinna samtliga matcher, vi är medvetna om att vi tappat poäng under säsongens gång, men det är förflutet. Vi måste fokusera på framtiden och nu är framtiden är Spezia. De har visat vad de går för och de har stått för en stark säsong. De har presterat väl mot de stora lagen, så det blir en tuff match.

Andrea Pirlo bekräftade även att Federico Chiesa, som spelat ute på högerkanten i de senaste matcherna, inte kommer att starta tillsammans med Ronaldo i anfallet. Ett beslut som troligtvis innebär att Kulusevski får fortsatt förtroende uppe på topp.

– Federico Chiesa som andra anfallare är inte tänkbart. Det finns inga spelare som han i truppen, han har spelat bra i sin position och vi kommer att fortsätta använda honom där.

Juventus tar emot Spezia under tisdagskvällen. Gästerna har plockat poäng i sju av 12 bortamatcher den här säsongen och kommer till matchen med en förlust på de fyra senaste matcherna. Juventus vann med 4-1 mär lagen möttes tidigare under säsongen.