SHL erbjuder fem matcher under torsdagen. Alla finns såklart med på Powerplay-kupongen. Det kommer vara en del överstreckade favoriter och det finns god möjlighet till stor utbetalning. En tysk bottenmatch finns också med, en liga där lagen spelar helt olika spel beroende på hemma- eller bortaplan. Allt avslutas med två matcher från NHL, en tight bottenmatch och ett möte mellan två slutspelsjagade lag. Summa summarum en rolig kupong att jobba in!

Match 1: Linköping – Rögle | Speltips: 1X2

Linköping har mattats rejält efter en kanonstart på säsongen. Formen har dippat under andra halvan. Tisdagens match var ännu ett tecken, Cluben tappade en 2-0 ledning och var det sämre laget borta mot bottengänget Mora. Torsdagens motståndare, Rögle, har stått för blandade insatser innan landslagsuppehållet. Men i tisdags gjorde skåningarna en kontrollerad match mot Örebro och tog en säker seger. Lagen är jämnare än vad strecken visar. Bra skrällvärde på tvåan men samtliga tecken rekommenderas.

Match 2: Luleå – Malmö | Speltips: 1X

Luleå var klart bättre än Brynäs i tisdags men det blev endast två poäng hem till Norrbotten. Hemma i COOP Norrbotten Arena är Luleå stabila, de kontrollerar spelet och är allt som oftast det bättre laget. Viktiga Niklas Olausson gjorde mål senast och tillsammans med Jack Connolly är han den främsta anledningen till Luleås offensiva framfart. Den defensiva anledningen stavas Joel Lassinantti. Keepern släpper in minst mål i ligan. Malmö åker upp till Luleå utan Oscar Alsenfelt som fortfarande är borta med hjärnskakning. Trolig hemmaseger!

Match 3: Skellefteå – Mora | Speltips: 1X2

Till Västerbotten styr Mora sitt lag under torsdagen. Dalmasarna kommer från en bra match hemma mot Linköping och har råg i ryggen. Mats Lusths mannar ligger fortfarande på negativt kval men har samma poäng som Örebro. Mora plockade in Spencer Abbott en bit in i säsongen och han har passat som handen i handsken och ligger åtta i SHL:s poängliga. Skellefteå innehar den sista kvartsfinalplatsen i skrivande stund. Men hemma i Skellefteå Kraft Arena har de inte fått spelet att stämma. De har endast mäktat med sju stycken segrar vid fulltid. Ett Mora som aldrig ger sig kan mycket väl störa Skellefteå till fina procent.

Match 4: Timrå – Frölunda | Speltips: 12

Timrå må ligga sist i SHL, men medelpadingarna kämpade till sig en poäng borta mot Djurgården. De är ett helt annat lag på hemmaplan. Där spelar de rödvita mycket mer offensivt och är bra på att skapa chanser. Frölunda är ett lag som har växt allt mer under säsongen. De kommer troligen landa topp 6. Formmässigt har det dock sett tungt ut. Senast blev det åtminstone vinst mot Växjö efter att Ryan Lasch avgjort på straffar. Två formsvaga lag där ettan troligen blir understreckad. Då ska tecknet med och en gaffel är på sin plats.

Match 5: Växjö – Brynäs | Speltips: 1

Förra säsongens mästare kommer med en poäng i bagaget från Göteborg. Nyförvärvet Kris Versteeg gjorde en strålande debut. Den dubbla Stanley Cup- vinnaren stod för 1+1 och var ytterst delaktig i poängen. Växjö ligger utanför kvartsfinalplats, men gör allt för att nå dit. Problemet har inte varit spelet i Vida Arena. Där har smålänningarna endast förlorat en enda match vid ordinarie tid. Den förlusten kom den 18:e oktober. Brynäs gjorde en blek insats mot Luleå, men ännu en gång räddade Joacim Eriksson poängen åt Gävlelaget. Killen har bäst räddningsprocent av alla målvakter som spelat 19 matcher eller fler i årets SHL. Växjö är solitt byggt och med Kris Versteeg i bra form ska det inte kunna bli något annat än tre poäng.

Match 6: Krefeld – Wolfsburg | Speltips: 1

I Tyskland bjuds vi på ett bottenmöte. Detta mellan två lag som inte har haft studsarna med sig under hela säsongen. Krefeld har spelat bra hemma och kommer till väldigt många avslut nära mål. Det stora problemet för pingvinerna har varit deras målvaktsspel. Den gamle OS-målvakten Dimitri Pätzold har inte kommit upp i sin vanliga nivå och räddar ungefär två procent färre skott i år jämfört med förra säsongen. Wolfsburg har ett riktigt taskigt bortaspel. Det har bara blivit fyra segrar på 23 matcher för Grizzlybjörnarna. Spelmässigt spelar man mycket mer defensivt på bortais, och det har straffat sig. Dessutom hög andel hemmasegrar generellt i DEL. Ettan är väldigt bra.

Match 7: Detroit – Ottawa | Speltips: 12

I motorstaden Detroit bjuder det gamla storlaget upp till match mot bottenkonkurrenten Ottawa. Slutspel är sedan länge kört för båda lagen. Faktum är att ägarna till lagen troligen helst ser en förlust för att få bättre lapp i draftlotteriet. Men tittar man på kapacitet i lagen är Detroit det bättre av de två. Red Wings driver spelet mycket mer, men har svårt att skapa lägen. Det är främst duon Dylan Larkin och Gustav Nyquist som producerar för Michigan-laget. I den kanadensiska huvudstaden saknas Erik Karlsson, Senators har haft väldigt svårt att vara det bättre laget i enskilda matcher. Titt som tätt blixtrar de dock till. En gaffel känns bra.

Match 8: Florida – Calgary | Speltips: 1X2

Calgary förändrade laget en hel del i somras. In kom bland annat Elias Lindholm. En perfekt värvning har det visat sig. Tillsammans med Sean Monahan och Johnny Gaudreau har Lindholm bildat en fruktad kedja. Kanadickerna har lyft en hel del i tabellen jämfört med förra säsongen och Flames är mer eller mindre klart för slutspel, för tredje gången på tio år. Florida ser ut att missa slutspel och behöver en lång vinstrad för att kunna våga hoppas på det. Det finns siffror som tyder på att det kan hända. Pantrarna har nämligen en bättre corsi än deras placering. Kan vara värt att ta med alla tecken. Det är två lag med taskiga målvakter.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Mora

Mora har tagit 17 vinster, det är bara två färre än Växjö. Dalmasarna spelar kanske inte den mest underhållande ishockeyn, men det är ett hårt kämpande lag som inte kommer låta Skellefteå glida in och ta tre poäng. En rolig och vettig chansning som kan betala en hel del.

CHANSNINGEN: Ottawa

Ottawa snittar nästan fyra mål framåt i snitt per match och kan Anderson ha en riktigt bra dag finns det skrällchans.

Lämna in Powerplay hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.