Lördagens kupong innehåller bara svenska matcher. Vi bjuds på sex stycken fighter från vår högsta liga. Blandat annat möts Djurgården och Örebro för andra gången på lika många dagar. Växjö ska försöka döda sitt bortaspöke och Mora ska försöka spela bra de första 40 minuterna. De två sista matcherna kommer från Hockeyallsvenskan där vi bjuds på ett derby och i sista matchen ska MODO försöka vinna fjärde raka.

Match 1: Djurgården – Örebro | Speltips: 1X2

Örebro har haft en väldigt konstig säsong. I början av spelade närkingarna en ganska dålig ishockey. Sen fick Örebro ny tränare och spelet lyftes, blev betydligt mer offensivt. Men det vill sig inte, det är många gånger Örebro varit det bättre laget och det har blivit förlust ändå. Djurgården har SHL:s bästa powerplay. Det styrs av Jacob Josefsson som lägger upp mackor till Emil Bemström. Djurgården bör vara favoriter, men kan Örebro få studsarna med sig så kan det bli en bortaseger till väldigt fina procentenheter.

Match 2: Frölunda – Skellefteå | Speltips: 1

Frölunda har kommit igång efter landslagsuppehållet och tog under torsdagen en väldigt stabil seger när Timrå spelades ut på bortais. Resultatet skrevs till 5-1. Under lördagen väntar en betydligt tuffare motståndare när Skellefteå kommer på besök. Västerbottningarna gjorde två bra perioder mot Mora och hade 3-0 inför sista perioden. En ledning som skulle bevakas. Det slutade med förlust efter övertid. Skellefteå bör således vara revanschsugna när de tar sig till Göteborg. Frölunda var det bättre laget mot Växjö i tisdags trots att det inte blev full pott. Bra form på hemmalaget och något understreckade. Bra etta.

Match 3: Färjestad – Linköping | Speltips: 1X

I Värmland tar hemmalaget emot Linköping. Östgötarna kommer från en snopen förlust mot Rögle. I den första perioden dominerade Cluben. Sen sjönk de ihop totalt. Försvarsspelet såg väldigt virrigt ut och trots att Jonas Gustavsson gjorde en bra insats släpptes fyra puckar in. Den största fördelen för Linköping är att de får en vilodag mer. Färjestad har sett riktigt bra ut under säsongen, och en spelare som fått igång målskyttet är Joakim Nygård. Hela 16 mål har det blivit för den emigrerade stockholmaren. Färjestad är det klart bättre laget, och kommer bli överstreckade. Plocka med krysset då värmlänningarna sällan lämnar Löfbergs Arena tomhänta.

Match 4: Malmö – Växjö | Speltips: 12

I Skåne väntar ett möte mellan två lag som ligger på play-in platser. Malmö kommer från Norrbotten där man under torsdagen förlorade med klara siffror mot Luleå. Rödhakarna är dock ett helt annat lag i Malmö Arena än på vägarna. Spelet stämmer bättre och skåningarna skapar många fler chanser. Växjö är precis likadana. Fast ännu tydligare. Hemma är de nästintill oslagbara. På bortais är man riktigt dåliga. Endast fyra segrar på 20 matcher. Formmässigt är smålänningarna hetare. Krysset ser ut att bli överstreckat så läge att “gaffla”.

Match 5: Mora – Luleå | Speltips: 12

Mora måste börja spela ishockey tidigare än efter 40 minuter av sina matcher. Två matcher denna vecka har dalmasarna hämtat in flermålsunderlägen i sista perioden. Först hemma mot Linköping under tisdagen och sedan borta mot Skellefteå i torsdags. Båda matcherna har de spelat bättre och bättre. Luleås talangfulla center Isac Lundeström krockade med en Malmöspelare i torsdags och gick av med en trolig hjärnskakning. Stort avbräck om den Anaheim-draftade Lundeström inte kommer till spel. Ettan är således bra att ta med. Men Luleå är seriens bästa lag. Plocka med tvåan också.

Match 6: Timrå – Brynäs | Speltips: 1X2

Timrå gjorde en bra match i tisdags och publiken förväntade sig något liknande under torsdagen. Men medelpadingarna förlorade mot Frölunda med klara siffror. Här ska de ändå inte räknas bort. Även om det var en plump mot göteborgarna brukar de spela mer koncentrerat inför hemmapubliken och där stå för sina bästa insatser. Brynäs besökte Småland och Växjö i torsdags och gjorde en helt okej bortamatch. Trots att det blev förlust. Två lag som inte spelar frejdig hockey, vi kan vänta oss en tight match.

Match 7: Oskarshamn – Västervik | Speltips: 1X2

Derby i östra Småland. Västervik tar sig de sju milen söderut under lördagen. Det är två lag i varsin del av tabellen. Oskarshamn är mer eller mindre klara för den Hockeyallsvenska finalen. Västervik kämpar för att ta sig till slutspelsserien. Ettan är väldigt hårt streckad och detta trots att Oskarshamn bara tagit fem poäng de senaste sex matcherna. Lagen har vunnit varsin hemmamatch i de tidigare derbyna under säsongen. Det har varit tighta och tuffa matcher tidigare och lär även bli det under lördagskvällen.

Match 8: Södertälje – MODO | Speltips: 2

Södertälje gjorde en riktigt bra hemmamatch mot Västerås senast. Kringlorna kontrollerade tillställningen och någon av poängkungarna Nicolai Meyer och Sebastian Dyk var inblandade i alla mål framåt. Det är väldigt bra och det faktum att de gjorde två mål på sina tre powerplay visar att självförtroende i numerärt överläge finns. MODO körde över Pantern nere i Malmö i onsdags och kommer med bra form till Södertälje. Kan ångermanlänningar fortsätta kontrollera spelet som de gjort i de flesta av sina matcher har man en god chans till seger. Till relativt låga procent dessutom.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 15:14

KUPONGENS SÄKRA: Örebro

Två matcher på två dagar mot samma motstånd innebär att den andra matchen bli tight. Detta ökar chansen för en skräll under lördagen. Örebro har inte fått betalt för sitt fina spel tidigare. Dags här?

CHANSNINGEN: Ottawa

Ottawa snittar nästan fyra mål framåt i snitt per match och kan Anderson ha en riktigt bra dag finns det skrällchans.

Lämna in Powerplay hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.