Underbara slutspelstider! Äntligen går vi in i slutskedet av säsongen 18/19 där åttondelsfinaler och Hockeyallsvenskans Slutspelserie står på lördagens meny. Avslutningsvis hittas också några matcher från den Nordamerikanska proffsligan där bland annat ett formsvagt Detroit gästas av New York Islanders. Då kör vi igång!

Match 1: HV71 – Rögle | Speltips: 1X

HV71 har en märklig grundserie att blicka tillbaka på. Jönköpingslaget började säsongen dåligt, spelade fantastiskt under slutdelen av höstsäsongen och gjorde en slätstruken avslutning av ligaspelet. Summa summarum landade Lillis Lundhs lag på en åttondeplats och får försöka tråckla sig vidare till kvartsfinalspelet genom en bäst av tre-runda mot Rögle. Gästerna, som avslutade serien med två raka förluster, går in som underdogs här och har egentligen inget att förlora. Rutinen från dessa typer av matcher finns dock i överflöd hos värdarna och tjurarna från Småland får hållas som små men ändå klara favoriter.

Match 2: Växjö – Örebro | Speltips: X2

Inför säsongen var det svårt att placera de regerande mästarna på en plats utanför topp 6! Lakers har dock underpresterat och avslutade dessutom grundserien med att förlora de sista fyra matcherna. Dessutom saknas det där lilla sista framåt då målskyttet varit begränsat på slutet. Gästerna från Närke har gått som en komet på den undre halvan av tabellen. Trots förlusten mot Malmö i sista omgången fick ändå Niklas Erikssons gäng fira slutspelsplatsen efter att både Brynäs och Linköping bränt sina egna chanser. Enroth ser ruskigt bra ut för de rödvita och är en matchvinnare av rang. Framåt finns en riktigt intressant lina med Virta-Hedman-Sallinen som mycket väl kan bli tungan på vågen här. Utan press kan gästerna njuta sig igenom den korta serien mot Växjö och det finns goda möjligheter till en riktig smällkaramell i Vida Arena på lördag!

Match 3: BIK Karlskoga – Karlskrona | Speltips: 1

I Hockeyallsvenska Slutspelsserien är Karlskrona mer eller mindre borta från en möjlig förstaplats. Blekingelaget såg riktigt sega ut mot ett effektivt MODO under torsdagen i storförlusten 0-6. Karlskoga däremot stod emot Leksands press i den första akten i Tegera Arena i senaste rundan och kom ut som ett nytt lag i andra- och tredjeperioden. 2-3 förlusten efter förlängning var faktiskt inte helt rättvist sett till helheten av matchen där Henrik Larsson stack ut som matchens absoluta gigant. Ettan kan inte ifrågasättas här. Spik!

Match 4: Leksand – Västervik | Speltips: 1X2

Västervik är borta från fortsatt diskussion efter 1-2 förlusten mot Västerås tidigare i veckan. Gästernas saknad av kuggen Darren Nowick är påtaglig och Karlin tillsammans med laget får räkna med semester från och med nästa vecka. Hos Leksand är det andra miner. Mungiporna uppåt i dalalägret som trots en ganska dålig match mot Karlskoga ändå löste en viktig tvåpoängare i den korta och intensiva serien. Kedjan Ritola-Persson-Porsberger såg rätt sega ut men låg ändå bakom förstakassen i PP och dessutom avgjorde Porsberger matchen med sitt friläge på övertid. En ruskig styrka från en av Hockeyallsvenskans bästa formationer. All press på värdarna här och Västervik kan spela helt utan. Måla på, blunda och hoppas på skrällen!

Match 5: Västerås – MODO | Speltips: X2

MODO gjorde precis vad laget behövde göra, nämligen krossa Karlskrona i Fjällräven Center under torsdagen. 6-0 segern innebar inte bara lagets första poäng i den korta serien utan även en målskillnad som i slutändan kan bli mycket betydelsefull då den täta serien ska avgöras. Västerås hade också kniven mot strupen då gurkorna reste söderöver för match mot Västervik. Laget var också mer eller mindre piskade till en seger. 2-1 triumfen tog nog ner axlarna hos de svartgula kraftigt men nu ställs laget inför nästa måstematch. En mycket svårtippad historia där ett stort varningens finger utfärdas för Örnsköldsvikslaget som såg riktigt fina ut sist. X2 testas!

Match 6: Detroit – NY Islanders | Speltips: 2

I NHL är grundserien inne på upploppsrakan och ett av lagen som inte kommer få fortsätta spela efter grundseriens slut är Detroit. Red Wings har på slutet förlorat tolv av de 13 senaste matcherna och tappade en “säker” 3-0 ledning mot Tampa Bay under torsdagen till en snöplig 4-5 förlust. Islanders är tvärtemot värdarna i en fin uppåtgående trend. I 2-1 viktorian senast spelade Greiss ett helt strålande målvaktsspel och var en starkt bidragande orsak till lagets fjärde seger på de fem senaste matcherna. Tvåan är en riktigt bra spik i Little Caesars Arena.

Match 7: Los Angeles – Florida | Speltips: 1X2

Kungarna från Los Angeles har haft en av sina sämre säsonger på länge. Slutspelsplatsen är sen länge bortblåst och nu finns bara äran att spela för. De stora poängkungarna hos värdarna har haft en relativt svag säsong och är såklart en bidragande orsak till kräftgången. Florida har lyst upp på slutet. Pantrarna har inte bara vunnit matcher utan också öst in mål. Aleksander Barkov har varit helt fenomenal hos gästerna och gjort tio poäng på de fyra senaste matcherna. Ett galet facit av en av NHL:s bästa spelare just nu. På bortais är dock gästerna mer tveksamma och här passar nog en helgardering bäst.

Match 8: Pittsburgh – St Louis | Speltips: 1X2

Malkin har tidigare i veckan firat sin 1000:e poäng hos Pittsburgh och ryssen är en av anledningarna till framgången hos Pingvinerna just nu. En perfekt formtopp hos värdarna inför ett stundande slutspel. St Louis jobbar återigen i uppförsbacke då Blues noterats för tre raka nederlag. I senaste omgången fick dessutom Berubes mannar se sig slagna av ligans jumbo, Ottawa, med 0-2 där Anders Nilsson i Senatorskassen storspelade. En viss risk finns här att hemmalaget kommer bli överstreckade innan spelstopp och därför får alla tecken åka med. Kompetensen hos gästerna finns helt klart!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 15:14

KUPONGENS SÄKRA: Karlskoga

Värmlänningarna har satt sig själva i en ganska bra sits inför fortsättningen och möter här ett Karlskrona som verkar gett upp. Pengarna på hemmalaget!

CHANSNINGEN: Örebro

Närkingarna kliver in mot Växjö i åttondelsfinalen med absolut ingenting att förlora. Perfekt läge att då börja med en seger i Vida Arena!

Lämna in Powerplay hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.