Powerplay-dags! Hockey-VM fortsätter med sitt gruppspel och för Tre Kronors del är det möte med Österrike som väntar under torsdagen. Förutom mästerskapet i Slovakien hittas också konferensfinalen mellan Carolina och Boston där gästerna sitter med matchboll redan efter tre möten lagen emellan. Press på värdlaget med andra ord. Två head-to-head-drabbningar ska också analyseras i jakten på stålarna. Då sätter vi fart.

Läs vårt Powerplaytips & rygga direkt

Välj vårt experttips eller fyll i din egna tipsrad och klicka på Betala, så skickas du direkt till Powerplay hos Svenska Spel där du betalar din ifyllda rad.

Match 1: Sverige – Österrike | Speltips: 1

Sverige har kommit igång ordentligt efter nederlaget mot Tjeckien i VM-premiären. 17-1 på två matcher och självklart två raka segrar är trots motståndet fina siffror. Nylander, Lander och Hörnqvist har bland annat stuckit ut i det svenska laget med 19 gjorda poäng tillsammans. Möjligen är även Gabriel Landeskog spelklar till mötet med Österrike vilket knappast förbättrar alplandets möjligheter. För Raffl och gänget gäller det att få stopp tidigt på svenskarna. Tråka ut de blågula för att ha en uns chans. Att det ska hålla mer än 20 minuter däremot är mycket tveksamt och Grönborgs mannar ska vinna detta utan större bekymmer. Spiketta!

Match 2: Anton Lander – Raphael Herburger  | Speltips: 1X

Head-to-head-kamp mellan svenske Anton Lander och Österrikes Raphael Herburger är näst på tur att analyseras och här är det trots allt klar fördel för svensken. 28-åringen har stått för tre av Sveriges 19 mål så långt och är inblandad i mycket framåt. Tillsammans med Kempe och Loui Eriksson klockade kedjan in på drygt 15 minuter senast mot Norge. Herburger har stått för ett av de två mål som österrikarna gjort så långt i mästerskapet men har haft stora problem att komma till chanser i matcherna mot Schweiz och Ryssland. Sverige ska vinna matchen och därav blir 1X ett ganska givet val här.  

Match 3: Kanada – Frankrike | Speltips: 1

Kanada har kanske inte fått den start nationen velat på årets VM. Nordamerikanerna var mycket illa ute mot Slovakien senast där Mark Stone avgjorde i matchens absoluta slutsekund. Dessutom kammade Vigneaults mannar noll mot ett riktigt bra och underskattat Finland i premiären. Frankrike har inför mötet med lönnlöven tre raka matcher utan seger även om fransmännen bitvis gjorde en godkänd insats mot Tyskland senast. Ettan är här omöjlig att ifrågasätta.

Match 4: Finland – Danmark | Speltips: 12

Danmark hade stor show då vårt sydvästra grannland pulveriserade stackars Storbritannien i tisdags. 9-0 till de rödvita var en styrkedemonstration där dessutom Ehlers mannar visade prov på fint skytte då flera av målen var kliniska avslut. För Finlands del gäller det nog bara att fortsätta på inslagen väg. Lejonen från öst har visat härlig sisu genom hela turneringen så långt och har även underbarnet Kakko i superform. Får de rödvita till en riktigt superträff kan möjligen en skräll vara möjlig. Värt att notera är lagens tre senaste möten slutat med två danska segrar!  

Match 5: Tjeckien – Lettland | Speltips: 1X

Lettland har gjort en fin turnering så långt. Tillsammans med sin mycket hängivna publik har balterna burits fram till två segrar så långt och gjorde dessutom en riktigt fin insats i förlustmötet med Schweiz (1-3). Tjeckerna gjorde sin hittills bästa match i premiären mot Sverige och även om laget vann med klara 7-2 mot Norge fanns fortfarande en del saker att förbättra. Milos Riha förfogar dock över ett mycket namnkunnigt landslag och kommer spelarna upp i närheten av samma nivå som mot Tre Kronor är hemmaviktorian att räkna in. 1X bör därför räcka gott och väl.    

Match 6: Carolina – Boston | Speltips: 1X2

Det är en mycket spännande fjärde konferensfinal att vänta i NHL-slutspelet då Boston gått fram till klara 3-0 i matcher. Bruins såg riktigt starka ut i första mötet i Raleigh under onsdagen. Tuukka Rask har växt ut till en jätte i Bostonkassen och trots 36 skott på mål släppte finske stjärnan bara en puck bakom sig. En viss frustration var tydlig i Hurricaneslägret då slutsignalen ljöd och 2-1 till Cassidys lag ett faktum. Brind’Amour vill självklart inte vika sig här och kommer ge det en sista chans. Helgardera fajten som tordes bli mycket jämn.  

Match 7: Sebastian Aho – Brad Marchand | Speltips: 1X2

Ytterligare en head-to-head-match hittas på kupongen och denna gång är det Carolinas Aho och Bostons Marchand som ställs mot varandra. För finske stjärnan gäller det att återigen försöka hitta nätet då poängproduktionen varit fin. Brind’Amour väljer dessutom att spela Niederreiter-Aho-Williams hårt. För Marchands del flyter det mesta på precis som för laget. Sex poäng på de fem senaste matcherna varav två mål har kommit från kanadensarens klubba. Klart godkänt med andra ord. Ta med alla tecken för säkerhets skull.    

Match 8: Österrike – Norge | Speltips: 1X2

Österrike återfinns ytterligare en gång på kupongen då nationen ställs mot Norge under fredagen. För norrmännens del är det först och främst möte med Schweiz som står på agendan under onsdagseftermiddagen. I mötet med Sverige kom laget aldrig riktigt in i matchen och föll ihop som ett korthus framförallt i den andra perioden. Nu ställs Thoresens mannar mot mer lämpligt motstånd. Alpnationen har inte rosat marknaden så långt och kommer med stor sannolikhet kliva in i detta möte med fyra raka förluster. Utgå från höger men snåla inte med garderingarna.   

Antal rader: 216 | Spelstopp: 16:14

KUPONGENS SÄKRA: Sverige

Kollektivet Sverige har kommit igång ordentligt och kommer såklart inte förlora mot Österrike. Med även Landeskog in i laget är de blågula flera klasser bättre på egentligen samtliga positioner i jämförelse med Österrike. Bank!

CHANSNINGEN: Danmark

För att ha möjlighet till mer än tresiffrig utdelning får nog Danmark ses som den bästa skrällchansen. Spelet och en del kombinationer de rödvita visade upp mot Storbritannien var riktigt bra. Danskarna ska med!

Lämna in Powerplay hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.