Svenska Hockeyligan har som bekant haft ett längre uppehåll. Channel One Cup har spelats där Sverige inte alls behöver skämmas. Faktum är att Tre Kronor tillslut tog hem turneringen med en hel drös SHL-lirare i truppen. Åter nu tillbaka till vardagen. Tolv av 14 SHL-gäng ska upp i ringen denna kväll där samtliga bataljer hittas på PP-kupongen. Kompletterar raden gör vi med matcher från HockeyAllsvenskan samt schweiziska National League. Vi rivstartar i Småland där nykomlingen Oskarshamn ställs mot uppstickaren Rögle!

Lämna in kupongen här
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Oskarshamn – Rögle | Speltips: 12

Det är ett något skadedrabbat Rögle som tar sitt pick och pack för resan österut. Ängelholmarna har både Dominik Bokk och Nisse Höglander iväg på JVM-uppdrag samt Mattias Sjögren och Nick Sörensen på skadelistan. Skönt ändå för de grönvita med uppehållet för att slicka såren på bland annat Dennis Everberg. Oskarshamn har radat upp fyra förluster och bottnar nu tabellen. Spelet har dock inte sett så pjåkigt ut och vi ska också komma ihåg att Oket vann med 1-0 borta mot RBK i september. I Be-Ge Hockey Center är det bara att gaffla på! Etta-tvåa.

Match 2: Djurgården – Brynäs | Speltips: 1X

Hovet blir nästa stopp där det ska spelas en svensk klassiker. Djurgården och Brynäs ska göra upp om poängen i Stockholm. En batalj som värdarna får klara sig utan Alexander Holtz som rest iväg med Monténs JVM-lag. Formen hos hemmalaget är dock mycket god. Här har segrar i ligan och CHL avlöst varandra på slutet. Gävle-laget tog en fin 4-3-skalp hemma mot Växjö senast. På resande fot är dock gästerna totalt genomusla i höst. En seger på de tolv senaste bataljerna är inget annat än katastrof. Detta är en match som definitivt ska målas från vänster.

Match 3: HV71 – Malmö | Speltips: 1

Det är huvudbry för Peter Andersson vad gäller hans rödhökar! Skåningarna reser till Jönköping med fem raka nederlag i bagaget och har fortsatt Lerby och Arell på skadelistan. För HV71 är läget muntrare. 4-2-viktorian mot Frölunda senast var ruskigt stabil och Lundhs tjurar har fått ett litet glapp till Skellefteå precis under kvartsfinal-strecket. Hugo Alnefelt är borta hos hemmalaget men det ska inte ha någon jättebetydelse då Jonas Gunnarsson varit kanon under större delen av säsongen. Ettan är en bra spik på kupongen!

Match 4: Luleå – Skellefteå | Speltips: 1X2

Dags för ett hett Norrlandsderby nu. Gamla Delfinen är spelplatsen och lagen som ska gå i klinch är Luleå och Skellefteå! Värdarna leder som bekant serien och har varit ruskigt jämna under hela hösten. Gulsvarta SAIK har blandat en hel del i sina prestationer. Mot Leksand senast kom västerbottningarna undan med blotta förskräckelsen. När dessa klubbar ställdes mot varandra i Skellefteå Kraft Arena tidigare i år så drog Berglunds manskap det längsta strået i en jämn drabbning. En tät batalj att vänta även i Luleå där tvåan av allt att döma kommer betala bra. Strecka rakt över!

Match 5: Örebro – Leksand | Speltips: 1

Örebro har varit ett av ligans största utropstecken! De rödvita var inför säsongen tippade om att få slåss i botten med bland annat Leksand men så har inte fallet blivit. ÖHK har toppnamn i bland annat Ryan Stoa, Sakari Salminen och Mattias Bromé. Dalalaget kommer från en bättre period. Förlusten mot Skellefteå senast var oturlig och dessförinnan löste masarna dubbla skalper mot i tur och ordning Rögle och Oskarshamn. På måndagsträningen saknades dock Filip Johansson och Johan Fransson. När dessutom Calle Själin och August Berg nu är utlånade är det en aning tunt hos besökarna vad gäller defensiva pjäser. Känslan är att Närkingarna kommer nyttja detta. Med en något ålderstigen och mer stabbig backtrojka bör det bli tufft för de vitblåa att freda sig mot ett furiöst hemmalag. Ettan är stabil och ser dessutom ut att bli värdemässigt kanon!

Match 6: Växjö – Frölunda | Speltips: X2

Det är fortsatt tufft läge för Växjö i ligan. Smålänningarna slåss i botten och ligger faktiskt utanför play in-platserna när snart halva säsongen ska summeras. Möjligen kom därför uppehållet lägligt för Lakers som nu kunnat träna på och slickat såren inför matchen mot fjolårsmästarna Frölunda. Indianerna vann borta mot Biel i CHL vilket innebär att göteborgarna är framme vid semifinal i den europeiska turneringen. Imponerande såklart. När dessa bägge klubbar ställdes mot varandra i Scandinavium senast så blev det en rejält målrik historia. 5-5 efter ordinarie tid där mötet tillslut fick avgöras i förlängning med VF-seger som utgång. Känslan är liknande nu. X2 bör därför rama in denna fajt väl.

Match 7: MODO – Karlskrona | Speltips: 1X2

Vi trippar ner ett steg i seriehierakin. HockeyAllsvenskan ståtar med en karamell denna kväll och den hittas i Fjällräven Center, Örnsköldsvik. MODO kan vid seger gå upp på samma poäng som serietvåan Karlskoga. Då måste Karlskrona besegras i hemmahallen vilket inte alls behöver bli en enkel resa till några tre poäng. Blekingelaget jobbar på i mittens rike och har trots ett par förluster i rad nu stått för helt okej prestationer. Skalbaggarna står sig ganska starkt offensivt. Niklas Johansson, Daniel Norbe och Jesper Persson är bland annat stabila pjäser på denna nivå. Det brukar allt som oftast vara “antingen eller” när dessa klubbar möts. Oavgjorda resultat lyser därmed med sin frånvaro i större utsträckning. Gubbgarderingen (etta-tvåa) blir därför valet på lite mindre system. Finns flisen så peta även in ett kryss, just in case!

Match 8: Servette – Davos | Speltips: 1X2

Säcken viras ihop i Alperna. Schweiziska ligan är det som gäller då ett toppmöte ska gå av stapeln i Genève. Servette har varit bra i år. Svenske Henrik Tömmernes har kanske varit lagets bästa och viktigaste spelare under säsongen. Den tidigare Frölunda-backen agerar stabilt över hela banan och bidragit med en hel del pinnar framåt dessutom. Davos har bland annat svenskduon Tedenby och Nygren i truppen. Den sistnämnda backen har dock haft stora skadebekymmer under hösten. Detta har dock inte påverkat hans lags prestationer. Gästerna är nämligen tvåa i en haltande tabell. Varsin uddamålsseger är noterat inbördes i höst. Lika jämnt nu! Bara sätta på sig säkerhetsbältet och måla denna fajt rakt över.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: HV71

Lillis Lundh har verkligen fått igång sitt lag. HV ångar på och tar meriterande skalper om vart annat. Malmö är vingklippta och spelar huvudlöst. I Kinnarps kommer det åter bli förlust för Rödhökarna. Riktigt fin etta!

CHANSNINGEN: Karlskrona

MODO kommer, precis som vanligt, målas upp till alldeles för stora favoriter hemma i Fjällräven. Karlskrona är tillräckligt bra för att kunna störa Modoiterna och till 10-15 procent är det såklart inget snack. Tvåan ska med omgående!

Lämna in Powerplay hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se