Hockeylördag med full omgång från SHL där vi bland annat hittar två back-to-back möten, Växjö-Rögle samt Skellefteå-Linköping. Timrå reser till Örebro för jumbofinal där Niklas Eriksson och hans team troligen har en hel del att tänka på efter 1-7 förlusten mot Färjestad i veckan. Kupongen avslutas med ett klassikermöte i Hockeyallsvenskan då Björklöven gästar Hovet för match mot AIK. Då släpper vi pucken!

Match 1: Brynäs – Malmö | Speltips: 1X2

Brynäs är tillbaka i vinnarspåret efter skalpen mot serieettan Luleå tidigare i veckan. Jocke Eriksson i Brynäskassen stod för en strålande insats, inte minst i den sista perioden då Bulan Berglunds lag tryckte på för kvittering men trots 15-1 skott lyckades laget aldrig komma närmare än en 2-3 reducering. Ett stort steg framåt för gävlelaget såklart. Malmö har fått Oskar Alsenfelt skadad och nu verkar det som att Isak Wallin, Moras tredjekeeper, lånas ut till Skånelaget som backup till Cristopher Nihlstorp. Ett klart avbräck hos rödhökarna. Gästerna har dock tre raka segrar mot Magnus Sundquists lag så här blir samtliga tecken att föredra.

Match 2: Färjestad – Mora | Speltips: 1X2

Det svänger ordentligt kring SHL denna säsong där alla verkar kunna slå alla. Ett varningens finger sattes tidigare i veckan när Örebro skulle gästa Karlstad för match mot Färjestad. Niklas Erikssons lag blev totalt överkörda och 7-1 till Värmlandsgänget var inte på något sätt orättvist. Nu kommer nästa lag som slåss i botten på besök till Löfbergs Lila Arena då Mora gästar. Ett dalalag som åkte på sitt andra raka nederlag på hemmais då HV71 blev för tuffa under torsdagskvällen. Gästerna har faktiskt vunnit tre av de fyra senaste seriematcherna mot FBK och ska inte dömas ut helt här. När strecken ligger som de gör testas alla tecken där X2 kommer rensa fint.

Match 3: HV71 – Frölunda | Speltips: 1

HV71 är ett av de mest formstarka lagen i SHL just nu. Jönköpingslaget har hittat en vinnande trygghet i nya tränarkonstellationen och har fyra raka segrar. I Mora gjorde smålänningarna en kontrollerad insats där segern aldrig riktigt var hotad trots “bara” en 3-2 viktoria. Frölunda lyckades inte studsa tillbaka efter 1-6 förlusten hemma mot Djurgården utan förlorade återigen då Örebro besegrade Göteborgslaget i Närke med 4-3 efter förlängning. Återstår att se om Rönnbergs indianer kan ta sig samman när antagonisten HV71 står på andra sidan rödlinjen. Ettan spelas här då Stephan Lundhs mannar är ett bättre hockeylag för tillfället.

Match 4: Luleå – Djurgården | Speltips: 1X

Det vankas seriefinal i Coop Norrbotten Arena då Djurgården kommer till Luleå på besök. Gästerna spelar en kraftfull powerhockey för tillfället och maler ner sina motståndare på ett förtjänstfullt sätt. Bulan Berglunds manskap har förhoppningsvis vaknat upp efter ett märkligt nederlag senast mot formsvaga Brynäs. Sista perioden stod laget delvis att känna igen och för att kunna rå på stockholmarna här behöver laget vara med från nedsläpp. Luleå har vunnit höstens bägge möten och får här också utgångstipset tillsammans med krysset som halvgardering.

Match 5: Skellefteå – Linköping | Speltips: 1

Skellefteå har sannerligen vaknat till liv i ligan och radar upp fina prestationer. Nu är det dags för back-to-back match mot Linköping som inte lyckades rå på Norrlandslaget hemma i Saab Arena. 3-1 till SAIK var resultatet av en gedigen laginsats och några fina individuella prestationer. Tommy Jonsson har lite att fundera på just nu då hans vita lejon förlorat tre av de fyra senaste matcherna. Hemma i Skellefteå Kraft Arena har de svartgula besegrat östgötarna en gång tidigare denna säsong. 6-2 blev det den gången och även om siffrorna troligen inte blir lika stora denna lördagskväll så spelas ettan ensam. Bra spik!

Match 6: Växjö – Rögle | Speltips: 12

Vad är det som händer i Växjö? Mästarna åkte under torsdagen på sin sjätte raka förlust mot just Rögle där Nils Höglander avgjorde i förlängningen till ängelholmarnas fördel. Nu vankas returmöte i Vida Arena där faktiskt Lakers vid en förlust kan ramla ner under playoff-strecket om resultaten går emot smålänningarna. En smått otrolig utveckling. Nu får Sam Hallams grabbar möjlighet till snabb revansch och en möjlighet att pusta ut efter den tuffa tiden och hemmalaget ska vara favoriter här även om det vore tjänstefel att inte plocka med skrälltvåan för utdelningens skull.

Match 7: Örebro – Timrå | Speltips: 1X2

Jumbofinal i Örebro då Timrå kommer på besök till Behrn Arena. Medelpadingarna gjorde en heroisk insats hemma mot serieettan Djurgården senast men föll trots en bra match med 4-5. Noterbart var att Victor Brattström stod i mål för Timrålaget och Niklas Svedberg var förpassad till bänken. Rykten säger att Kent Norberg letar efter en eventuell förstärkning kring målvaktssidan då Svedberg kanske inte kommit upp till önskad nivå. Örebro hade total kortslutning i Karlstad under torsdagen och såg bitvis ut som förvirrade höns. Snabb kvickfix för Niklas Erikssons rödvita gäng här om laget ska kunna rå på ett desperat Timrå. Helgarderas då matchen på förhand känns helöppen.

Match 8: AIK – Björklöven | Speltips: 1X

Hockeyallsvenskt möte avslutar lördagens Powerplay-kupong då Björklöven besöker den kungliga huvudstaden och Hovet för match mot AIK. Gnaget har haft en strålande period där 7-1 segern borta mot Pantern senast tog laget upp i serietopp efter 41 spelade omgångar. Löven har också kuggat i fint på slutet där tur och skicklighet har inneburit tre raka uddamålssegrar varav en i förlängning. Gästerna kan således börja snegla uppåt där Södertälje innehar för tillfället den sista playoff-platsen just nu bara tre poäng före. Solnalaget har dock haft lätt för Umeås stolthet på senare år på hemmais och spelas tillsammans med ett troligt understreckat kryss.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 15:14

KUPONGENS SÄKRA: Linköping

SAIK är stekheta för tillfället och hade inga problem att vinna den första av två bataljer mot LInköping. Hemma ska laget råda som klara favoriter.

CHANSNINGEN: Rögle

Växjö är i total obalans just nu och Rögle gjorde en kanonmatch i hajtanken i den första av två möten med Lakers. I ärlighetens namn var det Viktor Fasth som räddade smålänningarna från en förlust under ordinarie tid vilket också 37-22 i skott till skåningarna indikerar. Varning!

Lämna in Powerplay hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.