Dags att sätta tänderna i lördagens häftiga Powerplay där fokus i vanlig ordning riktas mot SHL toppat med en tillställning i Hockeyallsvenskan där Timrå förväntas göra jobbet mot Västervik. I övrigt är det minst sagt klurigt med ovissa duster rakt igenom. En grundlig analys är därmed extra nödvändig. Nedan följer vår, häng med!

Lämna in kupongen här
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: HV71 – Malmö | Speltips: 1X

Det var absolut inte vackert när HV71 fixade tre pinnar hemma mot Örebro. Men smålänningarna jobbade hårt matchen igenom och fick dessutom ett grymt målvaktsspel från unge Alnefelt. De blågula tjurarna passerade därmed ÖHK i tabellen upp på en sjundeplats, tre poäng bakom Djurgården. Malmö blev mer eller mindre rånade på poäng uppe i Luleå senast. Ett par knepiga domslut i matchens slutskede gjorde att norrbottningarna kunde vända ett 2-3-underläge till seger 4-3. Även om skåningarna vunnit två av tre duster mot HV är känslan att det blir tufft i ett kokande Kinnarps denna lördag. Strecka från vänster.

Match 2: Luleå – Färjestad | Speltips: 2

Wow, vilken holmgång som stundar i Coop Norrbotten Arena! Ettan mot tvåan, ligans tätaste defensiv mot den bästa offensiven. Det finns sannerligen mycket att se fram emot när Luleå tar emot Färjestad. Pennerborns blodtörstiga vargar imponerade stort när de sköljde över Frölunda med 5-2 i torsdags. FBK har därmed noterats för tre vinster i följd och inte gett upp kampen om seriesegern riktigt än. Mackan Nilsson hade stor show senast och det är förståeligt att KHL-lagen rycker i den lille magikern. Då Luleå sett tröttkört ut mot slutet är det inte omöjligt att gästerna skrinnar iväg med samtliga poäng. Vi drar till med en rövare och chansspikar tvåan.

Match 3: Brynäs – Frölunda | Speltips: 12

Vidare söderut där nästa stopp sker i Gävle. Brynäs gör upp med Växjö och Linköping om den sista playin-platsen. Säsongen har varit en enda stor besvikelse för ”Tigrarna” som hade höga förhoppningar innan serien drog igång i september. Ove Molin har tagit över som huvudtränare, men inte ens klubbikonen har lyckats få fart på kattdjuren. Frölundas svaga spel på bortais fortsätter. En bra första period följdes upp av två direkt usla borta mot FBK senast (förlust 2-5). Saknaden av Theodor Lennström i försvaret är enorm. Lurigt möte som känns öppet. Gaffeln blir valet i Gästrikland.

Match 4: Skellefteå – Rögle | Speltips: 1X2

Två av SHL:s hetaste lag gör upp om poängen i Skellefteå Kraft Arena. Sett till de senaste sex omgångarna har Skellefteå tagit 17 av 18 möjliga poäng medan Rögle är än värre med maximala 18 pinnar. Skåningarna har visat upp ett spel som borde skrämma livet ur Luleå, Frölunda, Djurgården och Färjestad inför det stundande slutspelet. Skellefteå har varit ganska ojämna sett över hela säsongen men när västerbottningarna får till en fullträff kan de rå på samtliga lag i ligan. Firma Möller/Lindström har dessutom sprattlat till efter ett par sämre veckor poängmässigt. Vidöppet även här och vi blickar därmed brett – alla tecken.

Match 5: Växjö – Linköping | Speltips: 1X2

Vidare till Växjö där ytterligare ett svårtippat möte stundar. Sett till spelarmaterialet förfogar Sam Hallam över ett av ligans bästa lag, men trots det famlar lakejerna alltjämt i mörkret när bara ett fåtal omgångar återstår. Ska det blir någon förlängning på säsongen behöver Emil Pettersson, Richard Gynge och company höja sig. LHC har tagit upp jakten på Växjö. I tisdags segrade ”Cluben” för sjunde gången på nio matcher. Bert Robertsson har fått ordning på ”Lejonen” som har ett gott flow i gruppen just nu och med en Broc Little i galen målform lockar faktiskt tvåan mest även om samtliga tecken smakar allra bäst.

Match 6: Leksand – Oskarshamn | Speltips: 1X2

För båda lagen som skrinnar ut på Tegera Arenas blanka is är hoppet om att undvika ett negativt kval i princip ute. För Oskarshamns syns åtminstone ett par ljusglimtar i den annars så dystra tillvaron. En pinne mot ett starkt Skellefteå senast där nyanlände Rickard Palmberg noterades för tre poäng är något att bygga vidare på om man heter Petra Jonsson och tränar IKO. Desto mer dystert i Leksands ringhörna efter att masarna inkasserat ännu en förlust, 2-5 mot Djurgården på Hovet. Bortaknallen är inte alls långt borta. Plita ner samtliga tecken!

Match 7: Örebro – Djurgården | Speltips: 1

Örebro har rasat i tabellen efter att de åkt på däng i sju av de åtta senaste omgångarna. Upp till bevis nu för den hyllade tränarstaben med Eriksson i spetsen att stoppa läckaget om de ska lyckas knipa en plats bland de sex främsta. Bra chans ges nu mot bortasvaga Djurgården. Stockholmarna är ruskigt stabila framför Järnkaminerna på Hovet, men utanför huvudstaden har faktiskt Ohlsson och company gått på pumpen i sju av de sista tio matcherna. Det är inte bra nog för ett lag av DIF:s kaliber. Med en något vänstervriden streckning chansar vi med att spika ÖHK på denna kluriga kupong.

Match 8: Timrå – Västervik | Speltips: 12

Resan avslutas på klassisk hockeymark, nämligen i Timrå och NHK Arena. Det är ett stukat Västervik som kommer på besök. Trion Bordson, Plant och Nowick har lämnat för andra utmaningar, det är inga dussinlirare direkt. Timrå har skruvat på siktet som nu är inställt på en finalplats bredvid hittills överlägsna Björklöven. Tre poäng till fredagsmyset ger TIK ett drömläge inför den rafflande avslutningen på grundserien. Det man dock ska ha med sig är att Fredrik Anderssons gäng haft svårt för lag som backar hem och murar upp fem man framför det egna slottet. Västervik har tidigare skrällt mot lag som Björklöven, MODO och SSK i deras respektive arenor. Nu torde dock inte gästerna räcka till, men då procenten på värdarna passerat 85-strecket ska tvåan finnas med på varje vettig kupong.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 15:14

KUPONGENS SÄKRA: Örebro

Dags för Örebro att plocka en trea nu! Hemma mot DIF är ÖHK favoriter och när då ettan betalar bra ska spikklubban fram snarast. Fin etta till hygglig procent.

CHANSNINGEN: Västervik

Det må vara en stor chansning, men när Timrå streckas skyhögt är det helt klart läge att fatta garderingspennan i Medelpad. Tvåan skulle skapa friska vindar i kuponghögarna.

Lämna in Powerplay hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se