Full omgång från SHL och en hockeyallsvensk match på Powerplaykupongen denna lördag. Flera godbitar att ta av där Smålandsderby i Jönköping och klassikermöte i Scandinavium mellan Frölunda och Djurgården är några av dessa. Avslutningsvis reser vi till Dalarna och Leksand där Södertälje kommer på besök. Dags för pucksläpp.

Match 1: Brynäs – Linköping | Speltips: 12

Det vill sig fortfarande inte för Gävlelaget som har stora bekymmer i ligan just nu. Fyra raka förluster gör att Brynäs halkat ner under playoff-strecket och befinner sig just nu i ingenmansland. Linköping förlorade visserligen mot Frölunda senast men har ändå varit ganska stabila på slutet. LHC brukar ha ganska lätt för Magnus Sundquists lag där de senaste fem mötena faktiskt slutat med segrar för östgötarna. Känslan är dock att Brynäs har en del kapacitet inombords och ettan känns som ett givet tecken att ta med trots den dåliga formen. Tvåan måste dock få vara med på ett hörn då historien lagen emellan inte går att förbise.

Match 2: Frölunda – Djurgården | Speltips: 1

Lördagens första singelstreck finner vi i Göteborg där Frölunda tar sig an Djurgården inför, som det ser ut, fullsatt salong. Indianerna kommer från en härlig skalp i matchen mot Linköping senast där Rönnbergs lag var riktigt bra och således också plockade med sig samtliga tre poäng hem. Djurgården lirade back-to-back möte med Malmö tidigare i veckan och fick lämna dubbelmötet med noll poäng. Knappast enligt plan för Järnkaminerna som trots detta klamrar sig kvar vid en topp 4-placering i den oerhört jämna tabellen. Ettan blir en härlig spik denna eftermiddag.

Match 3: HV71 – Växjö | Speltips: X2

Smålandsderby i Jönköping där gästerna från Växjö är inne i en negativ trend. Lakers har nu förlorat tre raka matcher där spelet på bortaplan inte varit speciellt bra under en längre period. Kapaciteten i Sam Hallams gäng är enorm och det är nog bara en tidsfråga innan mästarna växlar tempo i ligan för att starta klättringen uppåt. En ganska bra uppgift att börja med möte i Kinnarps Arena där HV71 bara gjort ett mål på de två senaste drabbningarna och släppt in sju. X2 känns som en trevlig grund att stå på här.

Match 4: Malmö – Mora | Speltips: 12

En märklig match för Mora hemma i Jalas Arena senast då Timrå krossade dalkarlarna med 5-0 men där matchbilden var en helt annan stora delar av matchen. Faktum är att Niklas Svedberg räddade medelpadingarna i mittenakten. Masarna tryckte på ända in i det sista med dansande puckar på mållinjen och stolpskott innan gästerna gjorde 3,4,5-0 i de sista skälvande minutrarna. Matchen var med andra ord betydligt tajtare än vad resultatet påvisar. Malmö gjorde två mycket fina prestationer mot Djurgården tidigare i veckan och tog ett skutt i tabellen där rödhökarna nu befinner sig på en femteplats. Trots att Skånelaget ska vara klara favoriter här ser man ut att bli på tok för överstreckade vilket självklart bidrar till att tvåan åker med av bara farten. Jobba in skrällen!

Match 5: Rögle – Luleå | Speltips: 1X2

Serieledande Luleå reser till Skåne med två förluster i bagaget. Norrlandsderbyt mot Skellefteå var en riktigt trevlig och spännande hockeymatch där de svartgula gästerna ryckte till sig en 3-0 ledning i mitten av den andra perioden vilket Thomas Berglunds manskap inte kunde resa sig ifrån. Matchen slutade till sist 3-2 i SAIK:s favör trots en bitvis stor hemmadominans vilket inte minst 29-12 i skott indikerar. Rögle med tre raka förluster reste till Karlstad och stod för en mycket bra prestation då Färjestad besegrades med 6-4. Skånelaget ska inte någonstans be om ursäkt för trepoängaren då de grönvita var bättre än värmlänningarna i stort sett matchen igenom. Inga tecken lämnas här. Måla på!

Match 6: Skellefteå – Örebro | Speltips: 1X2

Oj vilken viktigt seger de rödvita från Närke tog i onsdags då Växjö besökte Behrn Arena. 4-2 var livsviktigt för bottengänget som nu tillsammans med Timrås seger mot Mora tajtat ihop den negativa kvalstriden ytterligare. Lite rotation av spelare bland klubbarna är att vänta kommande period då transferfönstret stänger i mitten av februari. Jesper Jensen är klar för Skellefteå och kommer med all sannolikhet spela mot Örebro. Ett grym förstärkning för norrlänningarna. Örebro ser ut att få med sig backen Stefan Warg upp till Västerbotten, också detta ett fint tillskott. Alla tecken även här där pengarna finns till höger.

Match 7: Timrå – Färjestad | Speltips: 1X2

Svårtippad historia att vänta i Timrå då Färjestad kommer på besök. Gästernas slätstrukna insats mot Rögle senast förbryllar en del då laget innan dess sett ut som i fornstora dagar. Medelpadingarna krossade ju som tidigare nämnt Mora. Frukten av ett mycket stabilt försvarsspel och riktigt fina omställningar gav en till slut solklar 5-0 viktoria. Hemma i NHK Arena har dock de rödvita gänget en ganska tråkig trend med fyra torsk på fem matcher. En helöppen historia där samtliga tecken ritas ner.

Match 8: Leksand – Södertälje | Speltips: 1

Klassiskt möte från Hockeyallsvenskan avslutar lördagens Powerplay där Södertälje gästar Leksand i Tegera Arena. Leksand, som efter Roger Melins inträde i föreningen har studsat tillbaka bitvis, har sex segrar på tio försök. Ett okej facit, inte mer. Kringlorna är i storslagen form och radar upp segrar. SSK besitter troligen ligans bästa förstalina med Dyk-Meyer-Liljewall. Leksand får fortsatt klara sig utan Mattias Ritola, igen, efter att han dragit en klubba i ansiktet på en Panternspelare tidigare i veckan. Fem matchers avstängning för stjärnan som får följa de vitblåa från läktaren. Lördagsmatch i Leksand brukar innebära en del publik och historiskt är detta tändvätska nog för masarna som har fin chans att vinna här. Etta!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 15:14

KUPONGENS SÄKRA: Frölunda

Svårt att hitta någon superklar favorit denna lördag men Frölunda känns riktigt bra och stabila för tillfället. Mot ett Djurgården med två raka förluster känns ettan bra.

CHANSNINGEN: Örebro

Ottawa snittar nästan fyra mål framåt i snitt per match och kan Anderson ha en riktigt bra dag finns det skrällchans.

Lämna in Powerplay hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.