Det ska spelas kvartsfinaler under tisdagen i Champions Hockey League. Samtliga fyra fajter hittas på Powerplay-kupongen där det är svensk närvaro i tre av fyra bataljer. Frölunda, Djurgården och Luleå är samtliga kvar där stockholmarna ser ut att kunna få det tufft mot ett bra München. Övriga fyra matcher hämtas från svenska Hockeyallsvenskan, schweiziska högstaligan samt norska GET-Ligaen. Dags att släppa pucken!

Lämna in kupongen här

Match 1: Frölunda – Biel | Speltips: 1

Frölunda är som bekant regerande mästare i turneringen. Roger Rönnberg förfogar även denna säsong över ett lag som har potential att gå hela vägen. Nu ställs göteborgarna mot Biel i kvarten. Gästerna ställer ett rätt skapligt lag på isen med svenskbekantingen Toni Rajala som sin kanske största stjärna. I övrigt finns både David Ullström och Anton Gustafsson i truppen. Sett över två kamper ska Indianerna såklart få favoritskapet. Hemma i Frölundaborg är det som alltid bara seger som räknas för värdarna och trots en trolig överstreckning ska ettan räcka.

Match 2: Djurgården – Munchen | Speltips: X2

Djurgården kommer till match mot München med tre raka segrar. Stockholmarna ska dock tacka sin burväktare Niklas Svedberg som varit fenomenal på slutet. Den tidigare Timrå-keepern är uppe och snuddar på fina 92 procent just nu i SHL. Red Bull-klubben toppar tyska DEL överlägset. Gästerna har klass i truppen med lirare som Voakes, tidigare NHL-spelaren Chris Bourque och två giganter i kassen i form av Aus den Birken (tyvärr skadad just nu) och Kevin Reich. Även om matchen går på Hovet ska absolut tyskarna kunna hota här. X2 är värdemässigt det allra finaste valet.

Match 3: Lausanne – Luleå | Speltips: 1X2

Åter visar Luleå upp sin klassiskt ramstarka defensiv. Bulan Berglunds norrländska björnar har på de åtta senaste tävlingsmatcherna släppt in 0,75 mål i snitt. Ett smått makalöst resultat. När dessutom offensiven verkar hålla så är gästerna ruskigt svårbemästrade. Lausanne bröt en fyra matcher lång segerlös svit hemma i CIG de Malley då SCL besegrades i fredags. Jonas Junland och hans lagkamrater åkte dock på torsk redan under lördagen då Fribourg besöktes. De rödvita är emellertid ett bra lag och på hemmais torde chanserna vara goda även mot ett lag som Luleå. Målsnålt att vänta där det är värt att testa alla tecken!

Match 4: Mountfield – Zug | Speltips: 1X2

Sista kvartsfinalen ska liras mellan tjeckiska Mountfield och Dan Tangnes Zug. Gästerna fick inför säsongen in en jätteförstärkning i form av Oscar Lindberg. Den tidigare Vegas- och Ottawa-spelaren har gjort en godkänd säsong så långt men här finns det garanterat mer att hämta. Värdlaget har riktigt härlig klass i Smolenak och Cerveny som matar på med poäng i ligan samt CHL. Känslan är att detta är en match som kan gå lite hursomhelst. Rita därför ner alla tecken på litet som stort system.

Match 5: Vita Hästen – Timrå | Speltips: X2

Dags för lite Hockeyallsvensk hockey nu. Det ska liras match på den övre halvan av tabellen då utropstecknet Vita Hästen ställs mot Timrå i Himpan! Gästerna ställer som upp med en av ligans bästa offensiva enheter. Dahlén, Lundin och Lööke är klass rakt igenom och här är det poänggaranti i varje match. Timrå är riktigt fina i special teams men har varit mer mänskliga i spelet fem mot fem. Norrköpings-laget öser på fint. Segrarna kommer i strid ström. Dock har värdarna mött sämre motstånd på slutet och nu får Zabel och hans mannar bekänna riktig färg. Att utgå från tvåan blir inte mer än rätt här!

Match 6: Davos – Tigers | Speltips: 1X2

Vi sätter återigen kurs mot Schweiz. Här ska det också spelas matcher i den inhemska ligan och först ska Davos och SCL ska göra upp om poängen. Davos har stått för en fin säsong så långt. Mattias Tedenbys blågula gäng har efter 21 spelade matcher tätkänning i den mycket haltande tabellen. SCL gjorde dock en bra insats mot Ambri senast och tigrarna har ett fint lag med Pesonen och DiDomenico som fältherrar i offensiven. Även den lettiske landslagskeepern Punnenovs har varit ett utropstecken denna säsong! Kryssa X2 först här men helgardera denna batalj på större system.

Match 7: Fribourg – Lugano | Speltips: 1

I Fribourg har det varit muntrare miner på slutet. Stadens hockeylag har nu tre segrar på de fyra senaste drabbningarna och kan möjligen börja snegla uppåt i tabellen. Hemmalagets poängbäste lirare just nu är göteborgaren Viktor Stålberg. I övrigt förfogar coach Dubé över ett helt gäng fina pjäser. Reto Berra vaktar kassen, Ryan Gunderson dansar på backplatsen och Daniel Brodin finns som offensivt hot. Lugano reser till BCF-Arena med tre raka nederlag. Över hela säsongen finns betydligt mycket mer att kräva av besökarna som kommer få det ruskigt svårt här. Ettan är en riktigt vettig spik!

Match 8: Frisk Asker – Stavanger | Speltips: X2

Sista stoppet för kvällen blir Asker i Norge. Här ska fjolårets jätteöverraskning och tillika mästare Frisk Asker ge sig i kast med Stavanger. Gästerna som gjorde en fin säsong i fjol där laget fick respass i semifinalen har varit ännu bättre i år. Oilers toppar GET-Ligaen överlägset. Laget tappade poängkungen Jacob Lagacé inför säsongen men här har andra lirare steppat upp. Bland annat är David Morley brutal offensivt med 39 poäng på 21 matcher. Kanadensaren har dessutom fantastiska +27 i plus/minus-statistiken. Frågan är om någon SHL-klubb snappar upp 29-åringen snart? X2 blir ett val som ska räcka gott här.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 17:59

KUPONGENS SÄKRA: Frölunda

Mästarna från Göteborg förlorar sällan eller aldrig matcher hemma på västkusten. I Frölundaborg fick, i senaste omgången av CHL, Färjestad lämna med en enorm 2-8-förlust. Att Biel, som i grunden är ett sämre lag än värmlänningarna, ska kunna rubba VF är föga troligt. Bank!

CHANSNINGEN: Munchen

Djurgården ställs mot tufft motstånd. Fjolårets finalist München kommer knappast bli någon “walk in the park” för stockholmarna och här finns troligen kanonfint värde att hämta till höger. Riktigt stabil skrällchans på Hovet.

Lämna in Powerplay hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se