Speltips Primera Division A

/Primera Division A
Primera Division A2018-02-28T11:40:24+02:00

Primera Divison A, den argentinska högstaligan i fotboll, tillhör en av världens främsta och bjuder på massvis med rykande heta matcher, däribland Buenos Aires derbyt mellan Boca Juniors och River Plate. På speltips.se kan du ta del av ett antal speltips från denna, något underskattade, liga.

Speltips för Primera Division A

På speltips.se kan du ta del av ett brett och varierat utbud av speltips från världens alla hörn. Våra rekare ser till att förse dig som följare med senaste nytt och annan välbehövlig information. Den argentinska ligan, Primera Division, är en av alla dessa ligor som vi erbjuder speltips ifrån.

Ligans popularitet

Primera Division de Argentina är en av Sydamerikas största och bästa ligor med ett massivt intresse i det stora fotbollslandet. Ligan har tyvärr inte fått sitt riktiga erkännande i Europa och många europeiska fotbollssupportrar har därför inte så bra koll på och så stort intresse för ligan. Däremot har man flera stora matcher och stekheta derbyn med fantastiskt tryck. Det största av de alla är Buenos Aires derbyt mellan storklubbarna Boca Juniors och River Plate.

Primera Division A:s historia

Argentina var det första landet utanför Storbritannien som etablerade en riktig fotbollsliga. Detta skedde redan 1891. Däremot tilläts endast lag från Buenos Aires och Rosario att delta i ligan. Primera Division blev sedan en professionell liga 1931 då 18 klubbar bröt sig loss från amatörligasystemet och bildade en egen, professionell liga. Sedan dess har ligans format varierat kraftigt och det nuvarande systemet antogs 2015. Mesta mästare är River Plate med 36 ligatitlar.

Så ser Primera Division A ut idag

Den argentinska ligan räknas idag som en av de starkaste ligorna i världen. På IFFHS ligaranking för 2018 placerar den sig nämligen på en imponerande sjundeplats. Massor av bra spelare exporteras årligen från den argentinska ligan till sina mer ekonomiskt starka motsvarigheter i Europa. En hel del spelare med ett långt förflutet i Europa är dessutom hemmahörande i ligan, såsom Gonzalo Rodriguez, Fernando Gago och Mauro Zárate. Regerande mästare är Boca Juniors.

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok