Speltips Primera Division A

  1. Speltips
  2. /
Primera Division Argentina Författare: 2021-11-03T12:47:59+01:00

Primera División, den argentinska högstaligan i fotboll, tillhör en av världens främsta och bjuder på massvis med rykande heta matcher, däribland Buenos Aires-derbyt mellan Boca Juniors och River Plate. På speltips.se kan du ta del av ett antal speltips från Primera División varje vecka utan kostnad.

Spelbolag med odds på Primera División

Speltips för Primera Division A

På speltips.se kan du ta del av ett brett och varierat utbud av speltips från världens alla hörn. Våra rekare ser till att förse dig som följare med senaste nytt och annan välbehövlig information. Den argentinska ligan, Primera División, är en av alla dessa ligor som vi erbjuder speltips ifrån. Våra speltips för Primera División är helt utan kostnad och kommer med djupa analyser och senaste nytt från ligan.

Ligans popularitet

Primera Division de Argentina är en av Sydamerikas största och bästa ligor med ett massivt intresse i det stora fotbollslandet. Ligan har tyvärr inte fått sitt riktiga erkännande i Europa och många europeiska fotbollssupportrar har därför inte så bra koll på och så stort intresse för ligan. Däremot har man flera stora matcher och stekheta derbyn med fantastiskt tryck. Det största av de alla är Buenos Aires-derbyt mellan storklubbarna Boca Juniors och River Plate, ett möte som betraktas som ett av världens hetaste möten.

Primera Division A:s historia

Argentina var det första landet utanför Storbritannien som etablerade en riktig fotbollsliga. Detta skedde redan 1891. Däremot tilläts endast lag från Buenos Aires och Rosario att delta i ligan. Primera Division blev sedan en professionell liga 1931 då 18 klubbar bröt sig loss från amatörligasystemet och bildade en egen, professionell liga. Sedan dess har ligans format varierat kraftigt och det nuvarande systemet antogs 2015.

Så ser Primera Division A ut idag

Den argentinska ligan räknas idag som en av de starkaste ligorna i världen, även om ligan inte riktigt fått ett internationellt erkännande. Massor av bra spelare exporteras årligen från den argentinska ligan till sina mer ekonomiskt starka motsvarigheter i Europa. En hel del spelare med ett långt förflutet i Europa är dessutom hemmahörande i ligan.