Värdnationen Qatar lämnade mycket att önska i premiärmatchen och ser ut att gå mot ett tungt VM. Nu väntar Senegal i vad som kommer bli en helt avgörande gruppspelsmatch.

Inför Qatar – Senegal

Låt oss vara brutalt ärliga här. Värdnationen Qatar var allt annat än ett bra fotbollslag i premiärmatchen mot Ecuador. Det saknades skärpa i det mesta och man såg inte speciellt samspelta ut, trots att man fått betydligt längre tid tillsammans än andra landslag. Efter förlusten i premiären väntar nu ett helt avgörande gruppspelsmöte mot Senegal där det krävs en seger för att ha möjligheten för avancemang i den avslutande tredje omgången. Värdarna får åtminstone en fullsatt arena att luta sig tillbaka på, men jag är högst tveksam på om man ens närmar sig motståndet här.

Senegal fick tuffaste möjliga premiärmatch när man ställdes mot gruppens storfavoriter Nederländerna. AFCON-mästarna har mer att ge här och ser ut att kunna utmana om avancemang även utan storstjärnan Sadio Mane i laget. Senegal är nog fullt inställda på att göra en stark prestation här och det skulle räcka till en seger. Värdarna har inte den kvalitet man trodde och får Senegal in någon boll kan det räcka långt.

TV-kanal & tid

Mästerskapet från Qatar har visserligen varit högljutt genom tv-skärmen, men man ser också att det är rätt tomt på sina håll och kanter. Vi hoppas det blir fullt hus när värdnationen möter Senegal under fredagsförmiddagen. Vi sitter bänkade och ser framemot matchen tillsammans med Gusten, Olof, Kim och Mikael på TV4.

  • Grupp A
  • Matchstart: 14:00
  • TV4 & CMore
  • Al Thumama Stadium

Qatar – Senegal odds

Efter Qatars premiärmatch mot Ecuador var det tydligt. Oddsen hos spelbolagen inför den här matchen sjönk rejält hos motståndarna och Senegal seglade upp som allt större favoriter dagarna innan. Oddsen har sedan dess stått sig och det är precis så, Senegal går in som favoriter att vinna den här matchen. Qatar kan säkert få en del hjälp av publik och annat, men efter premiären är det inte mycket som talar för poäng.

Jämförelse: Högst odds just nu

1. Qatar

6.10 i odds hos Expekt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

X. Oavgjort

3.65 i odds hos MrGreen

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

2. Senegal

1.66 i odds hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Senaste nytt inför matchen

Fansen lämnade tidigt i öppningsmatchen mot Ecuador och den förväntade festen uteblev. Qatar laddar om och ställs inför ett helt avgörande möte mot Senegal här. Stämningen i laget är betydligt bättre än vad man kan tro efter premiären. Det finns fortsatt hopp i laget och man vet om att det kommer finnas stöd i ryggen även den här matchen. Förhoppningsvis i 90 minuter och att man kan hålla jämna, eller längre, steg med afrikanerna. Allt på ett kort väntas.

Senegal har liknande läge som Qatar. Nederländerna-mötet är avverkat och nu är fokuset på att ta tillräckligt med poäng för att bli tvåa i gruppen. Qatar är ett landslag som man bara skall besegra och det vet förbundskaptenen om, om man skall läsa av presskonferensen rätt. Senegal är fortsatt utan Mane och kommer få klara sig utan honom under hela Fotbolls-VM. Ismael Sarr var en frisk fläkt i den första gruppspelsmatchen och blir nyckeln här med tillsammans med försvarsspelet.

Förväntande laguppställningar