Buffalo Sabres har haft en tung tid med flera raka förluster inblandade innan man för någon vecka sedan bröt den sviten. I laget finns rekordsvensken Rasmus Dahlin.

Han gick en lysande framtid i Frölunda och SHL innan han 2018 draftades som nummer ett till Buffalo Sabres i NHL. Karriären har gått fort och trots att Dahlin spelar i ett lag på den nedre regionen av NHL-tabellen så har han nått stora framgångar personligen. Under natten blev han den yngste svensken någonsin att nå 100 poäng i världens bästa hockeyliga. Det tidigare rekordet hölls av Rasmus tidigare idol och San Jose-svensken Erik Karlsson som nådde 100 poäng som 21 år och 199 dagar. Rasmus Dahlin fyller 21 år om fyra dagar och slår rekordet med fin marginal.

Rasmus Dahlin gör, trots Sabres dåliga säsong, en mycket bra säsong och det var assisten till Jeff Skinner i natt som var Dahlins 100 poäng i NHL. Poängen räckte dock inte till mer än 3-6 förlust mot New Jersey Devils. Victor Olofsson blev målskytt och noterades för sitt elfte mål för säsongen. I gästande Jersey stod Jesper Bratt för en poäng.

Tre mål på sin födelsedag

Nattens NHL innehöll mycket positivt för svensk ishockey. I Nashville fyllde Viktor Arvidsson år och firade det med tre mål i storsegern mot Detroit. 28-åringen har mycket att glädjas åt i livet just nu, då han nyligen blivit pappa men också presterar mycket bra i sitt klubblag. Arvidsson har dessutom kommit tillbaka från en skada nyligen, något som inte verkar ha påverkat honom negativt. Jakob Arvidsson gjorde tre av Nashvilles sju mål mot Detroit i 7-1 segern. Övriga noteringar från nattens NHL.

  • Viktor Arvidsson tre mål mot Detroit
  • Rasmus Dahlin yngste svenske back någonsin att nå 100 poäng
  • Anton Blidh gjorde ett efterlängtat mål för Boston
  • Victor Hedman med ny poäng i Tampas vinst