Oroligheterna i FC Barcelona fortsätter – för ett tag sedan var det Lionel Messi som ville bort från klubben men nu är det annat. Styrelsen har länge varit kritiserade i klubben, som fick en razzia emot sig nyligen.

Katalansk polis har genomfört en razzia mot fotbollsklubben FC Barcelona i Spanien. Det stundande valet kring framtida ordförande står runt hörnet och bara dagar innan har polisen nu genomfört en razzia mot klubben. Polisen skall ha gripet ett antal personer i FC Barcelonas ledning, nämner själva inga namn, men en av personerna som skall ha gripits i samband med razzian är den fd ordföranden Josep Maria Bartomeu. Den fd ordföranden är en av anledningarna till Lionel Messis stora missnöje under senaste året.

Barcelona bekräftade anledningen till razzia

Josep Maria Bartomeu, Barcelonas fd ordförande, avgick i oktober förra året. Om bara några få några dagar väntar valet kring nästa ledning i klubben. Barcelona gick ut och bekräftade att den katalanska polisen gjort en razzia mot klubben och vad det berodde på. Enligt klubben skall det handla om ”Barcagate”. Spekulationerna säger att Bartomeu skall ha tagit hjälp av en pr-byrå för att stärka sin egen position som ordförande i den spanska storklubben, samtidigt som han smutskastat sina kritiker, bland andra Lionel Messi. Enligt spanska Cadena Ser handlar det om en betalning på totalt en miljon euro till företaget som skulle hjälpa Josep Maria Bertomeu via sociala medier.

Det är en händelserik period för FC Barcelona som klubb som väntar. På söndag ska en ny ordförande tas fram bland de tre kandidaterna Toni Freixa, Victor Font och Joan Laporta.