Real Madrid är ny grupptvåa efter 2-0 segern borta mot Inter. Milano-laget fick dessutom spela med en man mindre i nästan 60 minuter då Arturo Vidal visades ut efter två gula kort för protest i den 33e matchminuten.

Pressen att vinna var stor hos de båda lagen inför den fjärde rundan av Champions League-gruppspelet. En förlust för Real Madrid eller Inter skulle innebära en betydligt svårare väg till slutspelsavancemang. Real Madrid fick däremot en drömstart på detta toppmöte. Redan efter fem minuters spel satte Eden Hazard dit 1-0 från straffpunkten. Drygt sex minuter efter hade även Lucas Vasquez ett skott i stolpen.

Första halvlek blev dock fortsatt händelserik. I den 33e minuten gick Arturo Vidal omkull i straffområdet och ropade på straff men fick inget gehör från domaren Anthony Taylor. Vidal blev riktigt upprörd och fick istället gult kort för protest. Mittfältaren skulle dock fortsätta yttra sitt missnöje, så mycket att han fick sitt andra gula kort direkt efter sitt första och blev således utvisad.

Inter sist i gruppen

Antonio Conte gjorde ett dubbelbyte i halvtid där Ivan Perisic och Danilo D’Ambrosio kom in istället för Lautaro Martinez och Alessandro Bastoni. I den 58e minuten skulle även Zinedine Zidane göra ett dubbelbyte där en av inhopparna fick en omedelbar påverkan på matchen. En minut efter att Rodrygo hoppat in satte han dit 2-0 för Real Madrid. Det skulle dock räknas som ett självmål då Achraf Hakimi fick en liten styrning på bollen.

Inter lyckades skapa några chanser i andra halvlek men det var inte tillräckligt och slutresultatet blev 2-0 till Los Blancos. Inter ligger nu sist i gruppen med endast två poäng och har en jobbig uppförsbacke upp till ettan Borussia Mönchengladbach på åtta poäng. Real Madrid å andra sidan tog sig förbi Shakhtar Donetsk och ligger nu tvåa i gruppen med sju pinnar.