Robin Olsen fick chansen från start i ligamötet mot Leeds under onsdagskvällen. Svensken låg bakom Evertons seger som tog upp laget på en sjätte plats i Premier League och hyllas storartat efteråt.

Våra Premier League-svenskar är i fokus den här veckan då Victor Nilsson-Lindelöf fanns med i Manchester Uniteds rekordmatch mot Southampton medans Robin Olsen låg bakom Evertons bortaseger mot Leeds igår. Evertons tränare Carlo Ancelotti gav den svenske landslagsmålvakten chansen mellan stolparna när lagets förstekeeper Jordan Pickford inte fanns med i truppen. Olsen storspelade och noterades bland annat för en svettig trippelräddning i ett avgörande läge. Robin Olsen och Everton fick fira en viktig seger på Elland Road, i Leeds – och nu hyllas svensken som en av lagets bästa spelare.

– Olsen är alltid redo, han vet sin roll och presterade. Han har självförtroende och vi tror på honom, säger Carlo Ancelotti efter matchen.

Olsen utmanar Pickford om startplats

Robin Olsen tillhörde italienska Roma innan det blev flytt till England och spel med Everton i Premier League. En dröm blev sann för 30-åringen som nu konkurrerar om en startplats med den engelske landslagsmålvakten Jordan Pickford. Olsen har sedan ankomsten till Premier League och Everton fått starta tre matcher, framförallt för att Pickford har behövt vila. Enligt svensken själv finns det dock bara ett mål med den här flytten.

– Jag har tron på mig själv. Jag kommer jobba hårt och bevisa att jag ska spela. Det är målet, säger Robin Olsen till SVT.

Enligt brittiska Liverpool Echo sätter Olsen nu press på Pickford om startplatsen. Svensken belönades med ett högt betyg (9/10) efter vinsten mot Leeds igår.