Tjeckien var nära flera gånger om, men Ryssland höll undan och vann toppmötet i den tredje omgången av gruppspelet i Hockey-VM 2019.

Bägge stornationerna hade inlett Hockey-VM med två vinster vardera och således stod lagen på samma poäng inför det toppmötet under måndagseftermiddagen.

Ryssarna inledde bäst och tog ledningen efter att den tjeckiske målvakten Patrik Bartosak gjort en misslyckad aktion bakom eget mål. Backen Dinar Chafizullin hittade till Sergei Andronov som inte gjorda några misstag.

”The red machine” fortsatte att skapa framåt och ställde till med stora problem för Tjeckien. Efter 12:35 in i den andra perioden utökade ryssarna sin ledning. Nikita Kutjerov hittade Nikita Gusev med en magnifik passning och Gusev satte snyggt dit 2–0.

Tjeckein nära två gånger om

Men Tjeckien närmade sig en reducering. Dmitrij Jaskin drog sig fri och fick friläge, men Andrei Vasilevsky höll tätt. Efter 11:33 in i slutakten träffade Washingtonforwarden Jakub Vrana ribban. Några minuter senare var det Tomas Zohornas tur att träffa virket.

I stället kunde Ryssland hålla undan. Slutresultatet skrevs till 3–0 sedan Nikita Zaitsev gjort mål i tom bur. Därmed kopplade ryssarna ett stort grepp om gruppsegern i Tre Kronors grupp.