Det är när vi går igenom tyngre perioder som vi behöver glädje. Upp med huvudet och ta del av vår genomgång av de tre största och mest intressanta ryktena inom fotbollsvärlden just nu. Det första hittar vi i tyska Dortmund.

Fotbollen står mer eller mindre stilla. Iallafall om vi ser till fotbollsplanerna, där vi får leta länge för att hitta närmaste officiella match för tillfället. Vi kan rikta blickarna mot vitryska högstaligan, eller någon mindre träningsmatch i på svensk mark mellan lag som Qviding och Oddevold – nej, det är inga supermatcher för tillfället, förståeligt nog. Vi lägger istället fokuset vid ryktena, kring spelarna som är på väg bort från sin nuvarande klubb. Vi ger er de tre största och mest intressanta ryktena just nu, kring spelare som förväntas byta klubb inom den närmaste tiden.

  • Jadon Sancho, Borussia Dortmund

–  Den engelske landslagsmannen har varit ett av Europas mest intressanta namn senaste åren. 20 åringen har intresse från i princip alla storklubbar efter sina fina insatser i tyska Bundesliga. Jadon Sancho trivs bra i Dortmund, där han nu varit sedan 2017 då han lämnade engelska Manchester City som ung. Nu kan han vara på väg tillbaka till England och just Manchester, då stadens röda lag ser ut att leda kampen om stortalangen. Jadon Sancho har också stort intresse från Chelsea, men enligt media har Manchester United störst chans att knyta till sig underbarnet. Prislappen ryktas vara omkring 1,2 miljarder kronor.

  • Paul Pogba, Manchester United

– Blåsväder som vanligt när det kommer till Mino Raiolas klienter. En av dessa är Paul Pogba, som Raiola vill få bort från den engelska storklubben. Pogba, som knappt spelat något den här säsongen har intresse från både Real Madrid och sin tidigare klubb Juventus – och det verkar alltså som mittfältaren kommer att lämna Manchester United snart. Frågar ni agenten Mino Raiola så har det låtit enligt följande: ”En dag vill jag kunna ta med mig en mästare till Real Madrid”, vilket skall vara en pik till världsmästaren Paul Pogba.

  • Erling Braut Haaland, Borussia Dortmund

– Det stämmer. Det är för tillfället omöjligt att inte nämna norrmannen i dessa samtalsämnena. 19-åringen jagas av samtliga storklubbar efter den stora succén under sin första tid i tyska Borussia Dortmund. Ett av lagen som erkänt intresse för Haaland är såklart Real Madrid, som ryckt i de flesta målfarliga och intressanta anfallarna det här året. Zinedine Zidane och Real Madrid ser stortalangen värderas till över en miljard – men vågar Zidane värva? Med tanke på hans kärlek till den nuvarande anfallaren Karim Benzema.

Dessa tre namn är bara några av alla intressanta spelare som kan byta klubb snart, eller under kommande säsongerna. Som vanligt är det bara rykten, men det har bekräftats intresse om samtliga tre – plus några fler intressanta namn i fotbollseuropa.