Sergio Agüero lämnar Manchester City i sommar, det bekräftar anfallaren själv via sociala medier. Framtiden är inte spikad men Barcelona har nämnts i jakten på stjärnan.

Sergio Agüero anslöt till den engelska storklubben Manchester City för tio år sedan. Nu ser eran ut att vara över, efter flera framgångsrika år i den ljusblåa tröjan. Den argentinske anfallaren har gått och blivit en trotjänare och ikon i Manchester City efter sina enorma prestationer år efter år. 32-åringens kontrakt går ut i sommar och går via sina egna sociala medier ut och skriver att han lämnar klubben. Karriären är inte över bara för det, Barcelona är ett av lagen som varit ute efter anfallaren i flera år och där han kan enligt spekulationer mycket väl hamna – tillsammans med vännen Lionel Messi.

Agüero har gjort 254 mål i Manchester City-tröjan och är en värvning som Manchester City gjorde i början av sin storsatsning. Anfallaren har skrivit mycket historia för klubben och skapat ett mycket speciellt minne för Manchester City, när han sköt titeln till laget 2012.

Barcelonas drag – för att behålla Messi

Sergio Agüeros karriär är inte över efter att han lämnar Manchester City i sommar. Anfallaren har fyllt 32 år men ser ut att ha några fler år på högsta nivå. Den spanska storklubben Barcelona har jagat anfallaren i flera år men ser nu ut att vara favoriter att knyta åt sig skyttekungen. Det här är ett drag från Barcelona i kampen om att få behålla Lionel Messi, som ville lämna ifjol. Lionel Messi är nära vän och landsman med Sergio Agüero, vilket kan bli avgörande för spelarnas framtid.

Manchester City blir av med en av klubbens största genom tiderna och skriver följande på sin hemsida inför avslutningen: ”Uppskattad av City-fans och en global ikon för spelet, är Agüero en av de mest dekorerade och respekterade fotbollsspelarna som burit den himmelsblå tröjan”.