Speltips Serie B

  1. Speltips
  2. /
Serie B Författare: 2021-11-03T13:29:54+01:00

Den italienska andradivisionen Serie B har en rik historia och innehåller ett antal klassiska storklubbar. Lagen ligger sina fans varmt om hjärtat och på speltips.se kan du ta del av ett antal vassa speltips från Serie B. Hos oss tar du del av grymma betting tips från Serie B helt gratis!

Bettingsidor med Serie B

Speltips för Serie B

Speltips.se erbjuder dig som följare ett brett utbud av vassa speltips från de flesta europeiska toppligor i fotboll. Med kunniga och insatta rekare kan vi garantera intressant statistik, senaste nytt och intressanta odds, både från första- och andraligor världen över – däribland Serie B. Hos oss kan ni ta del av vassa betting tips från Serie B helt utan kostnad, skrivna av våra experter som punktmarkerar italiensk fotboll på daglig basis.

Ligans popularitet

Då Serie B är en andradivision så kan slagkraften variera från säsong till säsong. Hur pass populär ligan är ur ett kommersiellt samt supporterperspektiv beror helt enkelt på vilka klubbar som för tillfället spelar i ligan. Men den italienska fotbollen är mycket traditionstyngd och supportrarna stöttar sina lag trots eventuella motgångar. Serie B kan därmed räknas till en av de mer populära andradivisionerna i Europa, även om den inte, likt Serie A, når ut i alla länder.

Serie B:s historia

Redan 1904 startades en slags andradivision i italiensk fotboll där seniorlag från lite mindre klubbar ställdes mot juniorlag från de större klubbarna. Däremot dröjde det till 1921 innan en reell andradivision med vanlig upp- och nedflyttning sattes i bruk. 1929 grundades också Serie B och gick ihop i samma system som Serie A. 2010 splittrades dock de båda ligorna igen och står nu på egna ben, även om upp- och nedflyttning fortfarande sker enligt samma principer. Historiskt sett har andradivisionen ofta varit en hållplats för flera klassiska klubbar inom den italienska fotbollen.

Så ser Serie B ut idag

Som vi var inne på tidigare så är Serie B en av Europas absolut starkaste andradivisioner, beståendes av en del klassiska klubbar, däribland Empoli, Chievo, Perugia och Venezia. Rent överlag är den italienska andradivisionen känd för att vara ruskigt jämt, med rafflande strider om uppflyttningsplatserna varje säsong. Missar man chansen att knipa seriens två direktbiljetter till finrummet så har man en rafflande playoff-runda att ställa in siktet på. Den italienska fotbollen är även vida känd för att vara oerhört traditionstyngd, och de lojala supportrarna står onekligen för en stor portion av charmen med den italienska andradivisionen.

Kommande matcher i Serie B