Speltips Serie B

/Serie B
Serie B2018-02-05T14:27:13+02:00

Den italienska andradivisionen Serie B har en rik historia och innehåller ett antal klassiska storklubbar. Lagen ligger sina fans varmt om hjärtat och på speltips.se kan du ta del av ett antal vassa speltips från de ligan.

Speltips för Serie B

Speltips.se erbjuder dig som följare ett brett utbud av vassa speltips från de flesta europeiska toppligor i fotboll. Med välinsatta rekare kan vi garantera intressant statistik, senaste nytt och intressanta odds, både från första och andraligor. Däribland Serie B.

Ligans popularitet

Då Serie B är en andradivision så kan slagkraften variera från säsong till säsong. Hur pass populär ligan är ur ett kommersiellt samt supporterperspektiv beror helt enkelt på vilka klubbar som för tillfället spelar i ligan. Men den italienska fotbollen är mycket traditionstyngd och supportrarna stöttar sina lag trots eventuella motgångar. Serie B kan därmed räknas till en av de mer populära andradivisionerna i Europa, även om den inte, likt Serie A, når ut i alla länder.

Serie B:s historia

Redan 1904 startades en slags andradivision i italiensk fotboll där seniorlag från lite mindre klubbar ställdes mot juniorlag från de större klubbarna. Däremot dröjde det till 1921 innan en reell andradivision med vanlig upp- och nedflyttning sattes i bruk. 1929 grundades också Serie B och gick ihop i samma system som Serie A. 2010 splittrades dock de båda ligorna igen och står nu på egna ben, även om upp- och nedflyttning fortfarande sker enligt samma principer.

Så ser Serie B ut idag

Idag är ishockey en av världens största sporter, både när det gäller utövning och underhållning. Sverige är ett av världens ledande ishockeyländer och den inhemska högstaligan heter SHL (Swedish Hockey League) som idag är världens tredje bästa ishockeyliga efter ryska KHL (Kontinental Hockey League) och NHL (National Hockey League), där världens bästa spelare håller till. Varje år spelas även Hockey-VM där 16 nationer slåss om den ärofyllda titeln – världens bästa hockey nation. Vart fjärde år bjuds vi dessutom på Vinter-OS, där nytt för i år är att inga NHL-spelare får delta. Senast Sverige vann OS-guld var 2006 i Turin.

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok