Under onsdagen kom besked om att det stundande SHL-slutspelet skjuts fram. Detta på grund av att Malmö identifierat ny smitta i laget.

Den redan försenade och framskjutna SHL-säsongen har fått sin nästa vändning. Malmö har tidigare varit ett lag som identifierat smitta i laget under säsongen. Grundserien måste givetvis spelas klart innan SHL-slutspelet kan dra igång och matcherna kan inte slutföras innan Malmö har en frisk trupp. Slutspelet skjuts därför upp efter att nya Malmö-matchen flyttats fram. Det handlar om lagets tre kommande matcher mot Skellefteå, Leksand och Färjestad. SHL har varit välförberedda på att något i denna stil kan hända.

Vi kommer inom kort kommunicera nya datum för grundseriens avslut samt slutspel och kval, säger Johan Hemlin, sportchef och vice vd SHL.

Mardrömsbesked för Malmö

Vi är inne i en tuff period på grund av omständigheterna. Malmö har tidigare under säsongen tvingats skjuta upp matcher på grund av smitta och nu får man göra det återigen. Sportchefen Patrik Sylvegård talar om en uppgiven känsla bland spelarna efter det nya beskedet. Malmö ligger på en tiondeplats i SHL och har åtta matcher kvar att spela av grundserien. På grund av uppskjutna matcher är Malmö, men även Oskarshamn, flera matcher efter resterande lag som bara har fyra omgångar kvar att spela innan det är dags för SHL-slutspel. Nu väntar en vecka utanför ishallen för Malmö-spelarna, en tuff vecka enligt Sylvegård.

– Det är tufft, men vi försöker göra det bästa av det och kriga på. Vi ska kriga in i det sista, det är väl det vi kan göra och fortsätter:

– Det är bara sex i laget som har antikroppar, resten får vara hemma och kan inte träna. Jag är lite chockad att det blir så här. Efter matchen i lördags small det bara till. Vi försöker analysera vad vi gör och inte gör, faktum är att vi har det i alla fall, säger han till Sportbladet.