Charlotte Kalla dras med skador inför VM-uttagningen. Det är en tidsfråga om skidstjärnan kan tas ut i truppen då hon ännu inte kunnat belasta kroppen hårt.

Charlotte Kalla har länge varit en av skidornas största svenska stjärnor och stått för flera fantastiska minnen. Nästa vecka tas VM-laget ut och där är Kalla osäker på grund av en skada hon drog på sig under tävlingarna i Falun senast. Det har helt klart varit en besvärlig tid för 33-åringen som innan ryggskadan blev smittad av covid-19. Rehabiliteringen går framåt för varje dag som går men tiden är knapp för Kalla, som redan nästa helg skall vara tillbaka i full träning.

På torsdag nästa vecka tas VM-laget ut, bara två dagar innan uppladdningslägret startar. VM drar igång den 25 februari.

Flera olika lösningar tas fram

Enligt Sportbladet skall möjligheter att avvakta lägret nästa helg finnas för att se om stjärnan får ordning på sin rygg. Den lösningen skulle bygga på att hon har en rutin som är betydande inför mästerskap. Ett annat alternativ är att hon åker färre lopp i VM, för att prioritera dom viktigaste. Charlottes landslagstränare och personliga tränare Magnus Ingesson är säker på sin sak inför 33-åringens vara eller inte vara i mästerskapet.

– Jag kan se både och. Det måste jag. Hon åker inte dit för att bli 48:a. Hon var på sitt första VM 2007, hon åker inte för att se och lära. Hon ska känna att allt stämmer, att kroppen håller för en maxprestation.