Match: Dortmund-Sporting (Champions League) | Speltips: Dortmund | Odds: 1,50 | Spelstopp: 20:45 | Spelbolag: 10BET

Dortmund ställs på nytt mot Sporting, denna gång på hemmaplan. Senast tog tyskarna en stark 2-1-seger på bortaplan och här finns det inget utrymme för poängtapp, om man ska ha chans på förstaplatsen – en placering man nu innehar.

Dortmund toppar gruppen före tvåan Real Madrid, båda lagen har sju poäng men tyskarna har en bättre målskillnad, två mål till godo. Det är med andra ord all-in framåt som gäller här för Dortmunds del, dels för att man måste plocka tre poäng och dels för att förbättra målskillnaden, som kan visa sig vara en avgörande faktor i kampen om förstaplatsen. Att försvara en 1-0-ledning kommer inte på tal. Tyskarna är obesegrade i de fem senaste matcherna, senast spelade man 0-0 mot Schalke i ett hett Ruhr-derby. I gruppspelet har man verkligen imponerat och jag tror man har fina segerchanser under måndagskvällen, när man tar emot ett Sporting som sedan förlusten mot just Dortmund kryssat i två raka matcher i ligaspelet.

Det råder stor klasskillnad här och jag tror starkt på Dortmund, som är ett riktigt starkt lag på hemmaplan. Lyckas man vinna en bortamatch mot Sporting ska man ses med mycket fina chanser till seger när man den här gången spelar hemma i Tyskland. Dortmund kommer göra allt i sin makt för att behålla förstaplatsen före Real Madrid, och till en början behövs en seger här. Det är dock inte säkert att tre poäng ens räcker, då måste målskillnaden putsas till. Mycket fina förutsättningar.

Jag bankar raka ettan till 1,50, ett perfekt dubbelvirke! Lycka till vid rygg!