Marek Hrivik över 0,5 poäng hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 29/9 kl 17:30

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Hrivik har gjort 6 poäng på två matcher.

  • Hrivik snittar runt 23 minuters speltid varje match.

  • Hrivik spelar nästan alla offensiva situationer för Leksand, powerplay inkluderat.

  • Leksand har hemmaplansfördel och får matcha in förstakedjan mot Örebros svagaste backar.

  • Örebro snittar 2,5 insläppta mål per match.

Förstakedja med stort förtroende

Leksands förstakedja bestående av Peter Cehlarik, Carter Camper och vår man Marek Hrivik har hittills legat bakom nästan samtliga av dalaklubbens mål offensivt. Av nio mål framåt har Hrivik varit inblandad i hela sex av dessa och slovaken har alltså på två matcher sex poäng redan och toppar poängligan. Oddset är för högt helt enkelt för en spelare som hittills snittar tre poäng per match och spelar i alla offensiva situationer. Domarna har nya direktiv och fler utvisningar är att vänta, vilket innebär mer speltid för Hrivik.

Leksand har också en ny coach den här säsongen, i form av Björn Hellkvist från Modo. Hellkvist coachstil kännetecknas av stort förtroende för en mycket toppad förstakedja. Vi såg det i Modo under föregående säsong, där till sist centern i den kedjan Jonathan Johnsson slog Hockeyallsvenskans poängrekord. Leksands förstakedja snittar hittills ungefär 23 minuter per match för varje spelare. Något som är väldigt ovanligt för anfallare. Hellkvist har stort förtroende för Hrivik och hans kedjekamrater och har hittills inte blivit besviken, räkna med närmare 25 minuter på isen för slovaken här.

Laget som imponerat mest i inledningen

Anledningen till att jag tror att oddset hamnat så pass högt i den här matchen är att Leksand ställs mot ett Örebro som hittills kanske imponerat mest av alla lag med en hemmaseger mot HV71 och en extremt imponerande bortaseger mot Skellefteå, där laget från Närke stundtals spelade ut Skellefteå fullständigt. Man snittar hittills 2,5 insläppta mål per match och även om man skulle vinna med 4-2. 5-2 eller liknande siffror så har jag svårt att se att det inte skulle räcka för att Hrivik ska göra poäng för Leksand. Är alltså hittills inblandad i en tredjedel av Leksands mål.

Örebro saknar också fortsatt stjärnbacken Nick Ebert vilket ändå försvagar laget lite. Kanske inte defensivt, men det innebär att backsidan trots allt blir försvagad och det kan Leksand utnyttja. Det finns en del defensivt svaga namn på backpositionen och här har Hellkvist chansen att matcha förstakedjan mot de backpar han vill i och med hemmafördelen.

Speltips.se ger tipset:

Marek Hrivik över 0,5 poäng hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 29/9 kl 17:30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.