Nicklas Danielsson under 0,5 poäng hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 29/9 kl 23.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Nicklas Danielsson har inte spelat match på nästan en månad

  • Brynäs imponerade senast i Karlstad och vill troligtvis inte rotera allt för mycket i laguppställningen

  • Matcherna mellan Linköping och Brynäs brukar bli väldigt tajta och målsnåla

  • Nicklas Danielsson behöver troligtvis en startsträcka för att komma igång rejält efter ett längre uppehåll

  • Nicklas Danielsson kommer troligtvis få skralt med istid

Spetsen osynlig inledningsvis

Linköping har fått en tuff start på SHL-säsongen och trots att man hållit jämna steg med både Rögle och Växjö så har det trots allt blivit förlust. Inte alls den starten man hade hoppats på efter en tyngre fjolårssäsong där man länge slogs om att undvika negativt kval. För Linköpings del är det otroligt viktigt att spetsspelarna presterar. Man har inte alls den bredden som lag högre upp har tillgång till. Har spetsen klivit fram då? Nej, det skulle jag inte säga. Poängkungen Broc Little har fått mycket kritik inledningsvis och kaptenen Jonas Junland har fått lite med speltid.

För Brynäs del öppnade man serien med en rejäl plump på hemmaplan mot Oskarshamn. Därför var det inte många som trodde att man skulle plocka med sig poäng hem från Karlstad när man stötte ihop med Färjestad under lördagen. Men det skulle visa sig vara fel. Brynäs gjorde en riktigt bra match och slog fjolårets tabelltvåa med 5–3. En oerhört viktig trea för nye tränaren Peter Andersson som behöver visa att hans nya prägel på laget fungerar. Till torsdagens match får man ytterligare saker att glädjas åt då Nicklas Danielsson gör comeback efter en och en halv veckas uppehåll på grund av sjukdom.

Inte spelat på en månad

Danielsson som förra säsongen stod för 35 poäng i fjol är en viktig spelare i lagbygget. 35-åringen med rutin från spel i Ryssland och Schweiz började träna i tisdags och nu ska han göra säsongsdebut i seriesammanhang. Men hur redo är han? Brynäs stod för ett imponerande spel senast mot Färjestad och jag tror inte att Peter Andersson är så värst sugen på att rotera allt för mycket i kedjeformationerna.

Naturligtvis kommer Danielsson att få speltid men hur mycket blir det egentligen? Jag tror Brynäs väljer att bygga vidare på lördagens seger och försöka matcha in Danielsson i matchtempot för det är stor skillnad på träningsmatcher och seriematcher. Dessutom har inte Danielsson spelat sedan 6 september och det är nästan en hel månad utan spel. Naturligtvis kommer Danielsson vara en stor tillgång för Brynäs men jag tror att det kommer ta ett par matcher. Nicklas Danielsson att kliva av isen poänglös spelas till 1.95.

Speltips.se ger tipset:

Nicklas Danielsson under 0,5 poäng hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 29/9 kl 23.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.