Axel Olsson|31 oktober, 2022, 14:47

Jag väljer att spela på Brugge över 0,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Brugge toppar fortfarande gruppen med tio starka poäng.

  • Brugge behöver ta poäng här för att försöka behålla sin förstaplats framför Porto.

  • Leverkusen har ingenting att förlora. De kan satsa full fart framåt i hopp om att knipa tredjeplatsen.

  • Leverkusen har släppt in mål i fyra av deras fem gruppspelsmatcher.

  • Brugge vann deras senaste inbördes möte och de har varit oerhört effektiva i kontringsspelet.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Brugge över 0,5 mål hos Pinnacle

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Leverkusen har ingenting att förlora

Nu ska årets Champions League-gruppspelet avgöras och för vissa lag är slutspelsdrömmen redan över. Tyska Bayer Leverkusen har inte presterat tillräckligt bra och därmed är deras CL-dröm redan över, men de har fortfarande något att spela för i sista omgången. De har ingenting att förlora och kan satsa full fart framåt för att knipa tredjeplatsen som innebär slutspel i Europa League. Det finns ingen anledningen att hålla igen under tisdagen och därmed tror vi att vi kommer få se ett offensivt hemmalag.

Men att gå in till en match med en offensiv approach kan även innebära att man blir väldigt sårbar för kontringar. Leverkusen kommer försöka kopplat greppet om den här matchen men det ska nämnas att Brugges kontringsspel varit riktigt starkt under det här gruppspelet. Leverkusen brukar bjuda på ganska böljande matchbilder med mycket mål och det har väl inte varit något undantag i Champions League. De har släppt in mål i fyra av deras fem gruppspelsmatcher och förlorade med 1-0 i deras senaste möte mot belgiska Club Brugge. Leverkusen har ingenting som ska försvaras och måste gå för segern, vilket vi tror kommer ge ytor för Brugge att kontra på.

Går mot en gruppseger

Det är fortfarande svårt att smälta att Club Brugge befinner sig högst upp i grupp B efter fem omgångar. Favoriten Atletico Madrid är alltså ute ur Champions League och det blir Club Brugge och Porto som går vidare från den här gruppen. Den sista omgången ska nu avgöra ifall det blir Brugge eller Porto som kniper den viktiga förstaplatsen. Verkligheten har kommit ikapp Brugge under de närmaste omgångarna där de tappat poäng mot både Atletico och Porto.

Deras tre inledande segrar var verkligen matcher där Brugge presterade klart över deras normala nivå. De prickade in formen under rätt tid och det har givit en stor belöning. Vi tror att det blir svårt för Brugge att behålla formen under slutspelet och därmed blir det nog ingen lång sejour där. Men de ska fortfarande ha en stor eloge för sitt gruppspel där de visat upp ett starkt försvar och ett sylvasst omställningsspel. Med det sagt tror vi att tisdagens batalj kan passa Brugge där laget står lågt och får chans till ett kontringsspel. Brugge vill gärna ta poäng i det här mötet eftersom Porto annars har chansen att gå förbi i tabellen.

fotboll, Champions League
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:45
Bayer Leverkusen - Club Brugge
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.