Axel Olsson|31 oktober, 2022, 15:00

Jag väljer att spela på över 2 mål i det här mötet. Vid exakt två mål får vi insatsen tillbaka. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Porto jagar poäng här för att gå förbi Brugge och vinna gruppen.

  • Atletico har fortfarande en tredjeplats att spela för, vilket skulle innebära slutspel i Europa League.

  • Det har blivit två mål eller fler i Portos fem gruppspelsmatcher.

  • Det har slutat med två mål eller fler i fyra av Atleticos fem gruppspelsmatcher.

  • Det blev 2-1 till Atletico Madrid när dessa två lagen möttes för knappt två månader sedan.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Porto har gruppsegern i sikte

Portugisiska Porto har gjort ett fantastiskt Champions League-gruppspel. De har presterat över förväntan och har redan säkrat en plats i det berömda Champions League-slutspelet. Med nio starka poäng har de petat ner Atletico Madrid på en tredjeplats och tyska Bayer Leverkusen på den förödande jumboplatsen. I sista omgången handlar det nu om att försöka klättra förbi Club Brugge och vinna den här gruppen. En gruppseger kan vara oerhört viktig i den framtida lottningen.

Beroende på hur det går i Brugges match kan Porto behöva knipa en seger här, men ifall gruppledaren stöter på bekymmer mot Leverkusen kan ett kryss räcka för Portos del. Vi förväntar oss inte att portugiserna spelar fegt och försöker försvara en poäng, utan snarare att hemmalaget går för segern. De har varit väldigt aktiva i offensiven och mäktat med imponerande tio mål på fem gruppspelsmatcher. Porto har stått för hela sju mål i deras två senaste CL-matcher, 0-4 mot Brugge och 0-3 mot Leverkusen. Hemmalaget är fyllda av självförtroende och på hemmaplan är chansen stor att de bidrar till vårt målspel. Det har blivit två mål eller fler i Portos samtliga fem gruppspelsmatcher.

Gruppspelet har varit en besvikelse

Den spanska storklubben Atletico Madrid är oerhört missnöjda med vad de har uträttat i Champions League-gruppspelet. Simeones gäng har inte alls kommit upp till den nivån som vi förväntade oss att se, samtidigt har deras berömda försvarsspel svikit dem i flera matcher. Atletico brukar vara oerhört svåra att få hål på men i det här gruppspelet har de släppt in mål i fyra av fem omgångar. Med endast en seger är CL-drömmen redan över för Atletico som istället får fokusera på att behålla tredjeplatsen.

De har fem inspelade poäng just nu och tyska Leverkusen hittas en poäng bakom. Kampen om tredjeplatsen lever i allra högsta grad och det är viktigt för Atletico att iallafall knipa en plats i Europa League-slutspelet. De kommer hålla full koll på hur det går för Leverkusen men samtidigt måste Atletico göra jobbet för att behålla sin tredjeplats. De kommer från en sämre insats i helgens ligaspel där Atletico förlorade med 3-2 mot Cadiz. Det saknas stabilitet i försvaret och det är mycket som talar för att vi kommer få se mål under tisdagskvällen. Atletico har fortfarande kvalitet i offensiven och vann deras senaste inbördes möte mot Porto med 2-1.

fotboll, Champions League
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:45
Porto - Atletico Madrid
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.