Axel Olsson|31 oktober, 2022, 11:36

Jag väljer att spela på Frankfurt under 1,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sporting har släppt in mindre än två mål i de tre CL-matcherna där laget spelat med elva man.

  • När dessa två möttes för knapp två månader sedan vann Sporting med 0-3.

  • Ifall Tottenham vinner eller spelar lika mot Marseille räcker ett oavgjort resultat för Sporting.

  • Frankfurt har gått mållösa i tre av deras fem gruppspelsmatcher.

  • Sporting har andraplatsen just nu och kommer säkerligen inleda tisdagens match med en hög riskminimering.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Ett kryss kan räcka

Champions League-gruppspelet ska avgöras och det skiljer rejält i anspänning mellan de olika grupperna. Vissa lag är redan klara för slutspel men i andra grupper är det fortfarande vidöppet. Grupp D är ett praktexempel på det andra alternativet – med en omgång kvar har samtliga(!) lag fortfarande en chans att nå Champions League-slutspelet. Det kommer bli en dramatisk avslutning där taktikerna kommer skifta beroende på hur det går i den andra matchen.

Sporting innehar andraplatsen just nu på grund av en bättre målskillnad än tyska Frankfurt. Ifall Tottenham lyckas vinna eller få med sig ett kryss mot Marseille räcker det att Sporting Lissabon spelar oavgjort för att ta sig till slutspelet. Med det sagt kommer Sporting förmodligen inleda väldigt försiktigt och spela med en hög riskminimering, samtidigt som de följer Tottenham-matchen slaviskt. Sporting har imponerat i försvaret i matcherna de spelat med elva man. De har haft lite problem med disciplinen mot Marseille och tagit rött kort i första halvlek i dessa två mötena, vilket påverkat deras målfacit. Men när de väl spelat med elva man har motståndarna haft svårt att bryta igenom. Sporting vann med 0-3 i deras senaste möte mot Frankfurt och vi tar hemmalagets sida med hjälp av ett lockande målspel.

Måste gå framåt

I skrivande stund är tyska Eintracht Frankfurt utanför en topp 2-placering. De har lika många poäng som tisdagens motståndare Sporting Lissabon men de sistnämnda besitter en bättre målskillnad. Frankfurt måste alltså gå för segern under tisdagen för att försöka gå förbi Tottenham eller Sporting Lissabon. De hade väldigt tufft mot portugiserna i det första mötet och då spelades matchen ändå på tysk mark.

Frankfurt gjorde endast ett mål i deras tre inledande matcher i Champions League-gruppspelet. Tyskarna är det laget som gjort minst mål i grupp D och det är något som behöver förändras ifall deras CL-dröm ska leva vidare. Frankfurt är mer pressade att gå framåt och det är lätt att anfallsspelet blir forcerat när man är tvungen att satsa offensivt. Sporting Lissabon har sett stabilare ut och det var en klar skillnad i deras senaste inbördes möte. Hemmalaget har också en stor fördel av att de kan gå vidare på kryss och de har dessutom ett stort publikstöd från läktarhåll.

fotboll, champions league
|
units: 1/5 - spelstopp: 21:00
Sporting Lissabon - Frankfurt
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.