Christoffer Svensson|30 november, 2023, 10:37

Jag väljer att spela på att hemmalaget vinner med minst två mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Brynäs är seriens bästa lag.

  • Brynäs snittar närmare fyra mål per match på hemmaplan.

  • Östersund har svag form med endast en seger på de åtta senaste matcherna.

Seriens bästa lag

Brynäs har gjort det man ska hittills av säsongen i Hockeyallsvenskan då man leder serien med två poäng samtidigt som man har två matcher mindre spelade än tvåan Björklöven. Det var dock lite kritiska röster som höjdes ganska så snabbt när man hamnade i en liten formdipp under november och man blev faktiskt nollade i tre raka hemmamatcher mot Björklöven,Tingsryd och Södertälje. På slutet har man dock studsat tillbaka igen och man kommer stärkta med två raka segrar inför den här uppgiften.

Med spelare som Indrasis,Rödin,Kelleher,Vesel och Johan Larsson framåt samt Johannes Kinnvall och Simon Bertilsson på backsidan med Anders Lindbäck i mål så är det en överlägsen trupp man har in i denna säsongen av Hockeyallsvenskan och det tydliga målet är att denna klassikerklubbs sejour i den näst högsta serien ska bli ettårig. Nu ställs man mot tabelljumbon Östersund på hemmaplan samtidigt som det är fredag och en förväntad folkfest i arenan, och detta kan inte annat än bli en riktigt fin afton för Brynäs som kommer ut heltaggade här och ska bara damma av ett svagt och formlöst bortalag. 5-1?

Tabelljumbo

Östersund gör sin andra raka säsong i Hockeyallsvenskan där man klarade sig kvar med en poäng förra säsongen. Inledningsvis denna säsong så går det desto tuffare med endast nitton inspelade poäng på deras tjugo första matcher. Dessa poäng tog man till större delen dessutom på sina inledande matcher då man på de sista tio matcherna endast spelat in sju poäng. Man har inför säsongen tappat Kjell-Åke Andersson som tränare vilket har varit ett tungt tapp då han istället tagit rollen som klubbchef och in har istället Roger Forsberg kommit.

Man har under veckan fått in målvakten Andreas Ljunggren som haft det tufft med speltid i Mora vilket kan vara ett lyft och man har även lånat in Oscar Pettersson från Modo och inför säsongen värvades även Josef Ingman vilket är bra spelare på allsvensk nivå. Man har spelat en del tighta matcher, men har haft svårt att orka fulla matcher och mot ett Brynäs som lär pumpa på i 60 minuter på bortaplan kommer det att bli tufft och här kommer försvaret att få jobba. Man kan nog hålla stången i en period, men över en hel match blir det här alldeles för tufft för Jämtlandslaget.

Ishockey, Hockeyallsvenskan
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
Brynäs - Östersund
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.