Axel Olsson|30 november, 2023, 10:38

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Reims fortsätter att göra det bra under Stills styre. Femma i tabellen.

  • Strasbourg har problem med målskyttet. Knappa 10 mål efter 13 omgångar.

  • Strasbourg har bara gjort två mål i deras fem senaste. Uddlöst i offensiven.

Reims blandar sig in i toppen

Will Still och hans Reims fortsätter att gå starkt i franska Ligue 1. Ifjol stod de för en otrolig period med en lång obesegrade svit, men det räckte ändå bara till en mittenplacering. Nu har de fått sig en klart bättre start och har därmed blandat sig in i toppstriden. I skrivande stund hittar vi Reims på en femteplats i tabellen efter 13 omgångar. De har tappat sin inlånade skyttekung Balogun och det har väl egentligen inte varit någon som tagit över den rollen helt och hållet, men Reims har hittat andra sätt att göra mål på.

Nyförvärvet Teddy Teuma gör det bra i nummer tio-rollen där han har hittat fina ytor runt omkring straffområdet. Han har ett bra skott och det har vi fått se flera gånger om när han har hittat nätet från ett längre avstånd.  De har flera unga spelare med hög potential som mycket väl kan slå igenom den här säsongen. Anfallarna Daramy, Salama och Diakite är några exempel. Reims kommer till fredagen med två raka förluster i bagaget, dock var en av dem mot giganten Paris Saint Germain. De är fortfarande favoriter och Still gör ett fint jobb med den här truppen – Reims är ett bra lag.

Behöver hitta stabilitet

Strasbourg leds nu av Patrick Vieira och Arsenal-ikonen har fått sig en okej start i den nya klubben. Man kan inte förvänta sig att fransmannen ska ta det här laget till den övre halvan med tanke på hur tidigare säsong gick. Spelarmaterialet är inte tillräckligt bra för övre halvan än och till en början ligger fokuset i att bygga en stabil grund att stå på. Det kommer att pendla i prestationerna den här säsongen och med det sagt är vi inte förvånade att klubben befinner sig två poäng ifrån en kvalplats nedåt.

De har stått för en del bra insatser men haft det väldigt tufft mot toppskiktet. De har tappat sin skyttekung Habib Diallo till Saudiarabien, samtidigt som anfalllskollegan Kevin Gameiro inte fått samma flyt i sitt spel. Dessa två gjorda hela 30 ligamål tillsammans förra säsongen. Den nuvarande offensiven har sett ganska uddlös ut och det syns även i målkolumnen där Strasbourg endast gjort tio mål efter 13 omgångar. Vieiras gäng har bara gjort två mål i fem senaste matcher och därför känns formen sådär inför fredagen.

fotboll, Ligue 1
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Reims - Strasbourg
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.