Joakim Östman|31 januari, 2023, 13:02

Jag väljer att spela på under 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i tre av det fem senaste inbördes mötena.

  • Fiorentinas Serie A matcher har i 60% resulterat i under 2,5 mål.

  • Torinos Serie A matcher har i 60% resulterat i under 2,5 mål.

  • Fiorentina har under säsongen snittat 1,10 mål per match i Serie A.

  • Torino har under säsongen snittat 1,05 mål per match i Serie A.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 2,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Ojämna prestationer säsongen lång

Fiorentina hittas på 12-platsen i Serie A och med bara en seger på det det senaste Serie A möten kommer mycket av säsongen definieras av cupspelen. Fiorentina har haft svårt att svara upp på en lyckad fjolårssäsong där tränare Vincenzo Italiano imponerade under hans första år i klubben. Avståndet upp till topp-6 ökar alltmer och även fast Fiorentina tog en stark bortapoäng senast mot Lazio ser europaplatserna ut att vara långt borta.

I säsongens cupspel har det gått desto bättre, förutom att avancera vidare till kvartsfinal i Coppa Italia har även Florens-laget tagit sig vidare till slutspelet i Conference League. 

Torino har blandat och givit sedan omstarten och 6 av 15 möjliga poäng är väl knappt godkänt. När fyra av mötena dessutom varit mot lag som Hellas Verona, Salernitana, Spezia, Empoli borde nog Torino åstadkommit ett större poängskörd. 

Torino har ofta problem i möten där de kliver in som favoriter vilket blivit tydligt så många gånger under säsongen. När Torino dock möter namn-starkare motstånd ser det oftast betydligt bättre ut vilket även var fallet i segern mot Fiorentina. När Torino återvänder till Artemio Franchi för kvalfinalen i Coppa Italia är det därför med vetskapen att det så sent som för bara veckan sedan besegrade just Florens-lag. 

Tillknäppt kvartsfinal att vänta?

När vi framme vid kvartsfinalspelet i Coppa Italia kan vi konstatera att Fiorentina och Torino fick en gynnsam lottning och att semifinalplatsen ligger öppen. Det ser ut att vara en bra chans för såväl Fiorentina som Torino att utmana om titeln och här förväntar vi oss därför inte att Vincenzo Italiano eller Ivan Juric kommer rotera startelvorna.

På hemmaplan får likväl Fiorentina ses som knappa favoriter men inget annat än en jämn tillställning är att vänta. I denna kvartsfinalen avråder vi från spel på en segrare och istället siktar vi in oss på målmarknaden.

Det rekommenderade spelet blir under 2,5 mål i matchen vilket i sin tur har suttit i tre av det fem senast inbördes möten. I ligaspelet har 60% av Fiorentina och Torinos matcher resulterat under 2,5 mål och en tillknäppt tillställnings synas på onsdagskvällen.

Båda dessa lagen har inte heller direkt fått produktion att funka under säsongen, så här långt har Fiorentina snittat 1.10 mål per match medans Torino snittat 1.05 mål per match i Serie A. På Artemio Franchi väljer vi därför att klicka underspelet till ett spelvärt odds på 1.72!

fotboll, Coppa Italia
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:00
Fiorentina - Torino
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.