Inte mycket fotboll att hurra för under fredagskvällen, vi låter därför Tyskland och Bundesliga stå för underhållningen där Emil Forsbergs Leipzig möter bottenplacerade Hannover. Leipzig rättmätiga favoriter här och jag tror även man lyckas få till bra produktion framåt.

Match: Hannover – Leipzig (Bundesliga) | Speltips: Leipzig över 1.5 mål | Odds: @1.50 | Units: 3/5 | Spelbolag: LeoVegas | Spelstopp: 20:30

Håller inga nollor

I omgång två spelade Hannover 0-0 mot Dortmund på hemmaplan och säsongen såg relativt ljus ut efter att man löst två poäng på två inledande tuffa matcher. Sedan dess har Hannover spelat nio raka hemmamatcher utan att hålla nollan och man har dessutom släppt in fler än ett mål i fem av dessa nio hemmamatcher. Bortalaget löser alltså vårt spel i 50% av Hannovers hemmamatcher och nu kommer alltså topplaget Leipzig på besök, goda chanser för att det ska hitta rätt även här.

Hannover är också för tillfället skadedrabbat där anfallsstjärnan Niclas Fullkrug är skadad och hans anfallskollega, japanen Haraguchi ännu inte är tillbaka efter asiatiska mästerskapen. På listan som tveksamt startande är dessutom ordinarie målvakt och två ordinarie försvarare, där redan en försvarare är klart ej kommer till spel. Ett skadeskjutet lag mot ett topplag, detta är en mycket tuff uppgift för Hannover.

Vill sätta press på Frankfurt

Leipzig har för tillfället relativt långt upp till Dortmund, Bayern Munchen och Mönchengladbach som har de tre toppositionerna i ligan. Nu är största fokus att behålla fjärdeplatsen som innebär spel i Champions League till nästa säsong. I nuläget tre poäng ner till närmast jagande Eintracht Frankfurt och här är ett perfekt läge att sätta press på Frankfurt. Frankfurt möter nämligen suveräna Dortmund och måste göra en heroisk insats för att få med sig poäng från den matchen. Drömläge för Leipzig att skaffa sig mark nedåt här, är man fullt fokuserade och har koncentrationen uppe kommer man att vinna och med största sannolikhet också göra två mål eller fler i den här matchen.

På bortaplan har man dock haft en del problem, men senast mot Hannovers bottenkonkurrent Dusseldorf lossnade det rejält, seger med hela 4-0 för Leipzig och potential till målskytte finns helt klart. Spelet löser man i tre av nio bortamatcher så här långt i ligan, ingen superstatistik men man har slagit bra motstånd på resande fot. Exempelvis Hertha Berlin och Hoffenheim som båda jagar i toppen.

Den som ska lösa det för oss heter Timo Werner, tysken var med i Tysklands landslagstrupp i somras och det säger en del om hans kvaliteter. Sexa i skytteligan med elva mål såhär långt, mot ett skadeskjutet försvar kan detta vara julafton för Werner. Bra form också på dansken Yussuf Poulsen som gjorde två mål senast mot Dusseldorf.

Speltips: Leipzig över 1,5 mål

Leipzig har goda offensiva kvaliteter och möter här Hannover som ligger på nedflyttningsplats med endast elva inspelade poäng. Leipzig över 1,5 mål spelas och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Hannover har släppt in mål i 9 av 10 hemmamatcher.

  • Hannover har löst spelet i 5 av 10 hemmamatcher.

  • Leipzig har löst spelet på bortaplan mot betydligt bättre motstånd, exempelvis Hertha Berlin och Hoffenheim.

  • Vid seger finns goda förutsättningar för Leipzig att göra ett ryck i kampen om topp 4-positioner.

LeoVegas ger oss 1.50 för spelet. Jag investerar 3/5 units i det oddset.

Rygga till 1.50 hos LeoVegas

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.