Det är finaldags i Asiatiska Mästerskapen. Japan ställs mot överraskningen Qatar i en spännande tillställning. Två lag som vunnit alla sina matcher i mästerskapet än så länge, men under fredagen kan endast en vinnare koras. Vi siktar in oss på ett målspel!

Match: Japan-Qatar (Asiatiska Mästerkskapen) | Speltips: Qatar över 0.5 mål | Odds: @1.55 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 15:00

Svåraste uppgiften väntar

Japan valde att bänka stjärnor som Kagawa och Okazaki, och istället satsa på den nya generationen, ett val som skapade mycket tvivel men som visade sig resultera i en finalplats. Japanerna spelar final i Asiatiska Mästerskapen mot Qatar under fredagen. Japan tillhörde grupp F tillsammans med Uzbekistan, Oman och Turkmenistan. Förhandsfavoriterna i denna grupp gjorde ingen besviken, utan tog tre raka segrar. Noterbart är dock att Japan slog nationerna utan att övertyga rent prestationsmässigt. Första matchen resultera i 3-2 vinst mot Turkmenistan, sedan blev det en 0-1 vinst mot Oman och japanerna avslutade med en snäv 2-1 vinst mot Uzbekistan.

Vidare i slutspelet slog Japan ut Saudarabien i åttondelsfinalen med 1-0, målet gjordes redan i 20:e minuten. I Kvartsfinalen väntaed Vietnam som är på 100:e placeringen i FIFA-rankingen, även detta mötet tog japanerna sig vidare med endast 1 mål mot noll. Semifinalen blev dock en mindre spännande historia, Hajime Moriyasus mannar slog Iran med hela 3-0, Werder Bremen anfallaren Yuya Osako stod för två av målen. Saman Ghoddos kom in i 71:e minuten men fick ingen påverkan på resultatet. Nu väntar cupen svåraste motstånd, nämligen ett formstark Qatar som imponerat stort i Asiatiska Mästerkskapen.

Qatar har imponerat stort

Qatar har överraskat många under Asiatiska Mästerskapen och har växt till att bli en av de vassaste nationerna i turneringen. Qatar sitter just nu på en 93 plats i FIFA-rankingen, en placering som förmodligen kommer sjunka drastiskt under den närmaste tiden. Vi hittar Qatar i Grupp E, en grupp som visade sig vara alldeles för enkel för laget. Qatar tog även dem tre raka vinster, men till skillnad från Japan gjorde dem det med råge. Öppningsmatchen slutade i en 2-0 vinst mot Libanon, sedan åkte Nordkorea på en storkross, hela 6-0. Sedan sista matchen slog Qatar Saudiarabien som spelade VM i somras, med säkra 0-2.

Qatar har gått från klarhet till klarhet under turneringens gång. Åttondelsfinalen gick laget segrande med 1-0 mot Irak. Sedan stod Spurs-stjärnans Sydkorea för motståndet i kvartsfinalen, ett motstånd som tippades som en av favoriterna inför de Asiatiska Mästerkapen. Men Abdelaziz Hatims mål gjorde så att Heung-Min Son fick packa sina väskor och resa tillbaks till London igen. I den andra semifinalen möttes värdnationen Förenade Arabemiraten och då överraskningsgänget Qatar i vad som kommit att kallas för ”Blockadderbyt”, med anledning av det politiska läget i regionen. Qatar, som arrangerar VM 2022, vann matchen med självklara 4–0 efter mål av Boualem Khoukhi, Ali Almoez, Hasan Al Haydos och Hamid Ismaeil. Därmed är de klara för sin första final någonsin i det här mästerskapet. Qatars Anfallare Almoez Ali har varit glödhet i turneringen, han har mäktat med hela åtta mål vilket gör honom till skyttekung, två ligger Japans Osako med fyra mål.

Speltips: Qatar över 0.5 mål

Jag väljer att spela Qatar över 0.5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Qatar har imponerat rejält i mästerskapet, vunnit samtliga sex matcher.

  • Qatars anfallare Almoez Ali har gjort flest mål i mästerskapet, hela åtta stycken.

  • Qatar har gjort 16 mål på sex matcher.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.55. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.55 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.