Det är mitten mot toppen som möts i Championship under fredagen. Derby County reser till Deepdale Stadium för att knipa åt sig tre värdefulla poäng mot Preston North End. Ett hemmalag som kan bli en svår nöt att knäcka. Vi väljer sida, men säkrar upp med det oavgjorda resultatet!

Match: Preston-Derby(Championship) | Speltips: X2 | Odds: @1.61 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:45

Suttit i elva raka inbördes möten

Hemmalaget ses som favoriter i mötet mot Derby enligt oddssättarna, ett favoritskap som är aning felbedömt enligt mig. Preston har visserligen spelat bra på sistone och kommer ifrån en stark bortavinst med 0-2 mot Stoke City. Preston har två vinster och en oavgjord på sina tre senaste ligamatcher. Men fredagens match blir en allt svårare uppgift för hemmalaget. Derby besitter en spelartrupp som innehåller mer kvalitet och spets än vad hemmalaget har.

I hemmaborgen Deepdale Stadium har Preston haft svårt att avgöra sina matcher och ta alla tre poängen på sistone. Laget har endast vunnit en av sina fyra senaste ligamatcher på hemmaplan. Deras senaste hemmamatch var mot Swansea City, det slutade med ett oavgjort resultat där Daniel Johnson kvitterade på straff. I den jämna Championship-tabellen placerar sig Preston på en 16onde plats med 36 poäng. Preston har tidigare haft otroligt svårt i mötena mot det här motståndet, Derby har löst spelet i elva raka inbördes möten.

Ett starkare Derby

Läget ser bra ut just nu för bortalaget. Frank Lampards Derby ligger på en sjätte plats i tabellen med 45 poäng efter 28 spelade matcher, en placering som betyder kvalspel till Premier League. En vinst under fredagen kan öka mellanrummet till Bristol City som ligger sjua med endast två poäng efter. På pappret har tabellsjuan Bristol en svårare match där laget möter Swansea City, alltså har Derby ett bra läge för att dra ifrån. Bortalaget kommer ifrån ett FA-cups möte där laget avancerade vidare efter en 0-1 vinst mot Accrington Stanley. Det var även i FA-cupen som Derby i omgången tidigare, slog ut Premier League-laget Southampton efter bortamålsregeln.

Hur ser då spelarlägret ut inför fredagen? Jo försvararen Andre Wisdom dras med en knäskada och missar morgondagens match, Scott Carson är osäker till spel på grund av skada och likaså den unga talangen Mason Mount är osäker till spel i mötet mot Preston. Med Chelsea-lånets frånvaro lyser Liverpool-lånet ännu starkare, nämligen Harry Wilson. Wilson är lagets bästa målgörare hittills den här säsongen, han har mäktat med 10 mål och vissa av dem har varit spektakulära. Liverpool-lånet har blivit känd för sina makalösa skott och frisparkar, en svår spelare att få stopp på. Med det sagt, så väljer vi alltså X2 inför fredagens spännande kvällsmatch.

Speltips: X2

Jag väljer att spela X2. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Derby har löst spelet i elva raka inbördes möten.

  • Preston har endast vunnit en av sina fyra senaste ligamatcher på hemmaplan.

  • Ett derby fullt med självförtroende, vunnit sina tre senaste matcher och avancemang i FA-cupen.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.61. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.61 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.