Axel Olsson|31 januari, 2023, 11:13

Jag väljer att spela på Balogun gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Succélån för Arsenal-spelaren Balogun som öst in mål i franska Reims. Han leder den interna skytteligan med 11 mål på 16 starter och tre inhopp.

  • Balogun är i en grym form. I senaste omgången kvitterade han i den 96:e matchminuten mot giganten PSG.

  • Reims är obesegrade i tolv raka ligamatcher.

  • Balogun har spetskvaliteter i både djupledsspelet och avslutsfasen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Balogun gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Glödhet anfallare

Reims gör succé med den unga tränaren Will Still vid rodret. Han är blott 30 år gammal och inledde som assisterande tränare i klubben, men efter en sämre tid valde laget att kicka huvudtränaren Garcia och därmed fick Still chansen att ta över tillfälligt. Det gick så pass bra för den unga tränaren att det blivit officiellt att han leder laget hela säsongen ut. Han tränar-intresse väcktes komiskt nog av spelet Football Manager och hans stora idol är Alex Ferguson. Det ända problematiska är att Still saknar en särskild tränar-licens, vilket betyder att Reims måste böta för varje match han har huvudansvaret. Men ifall det går så pass bra som det gör nu har klubben nog inga problem med den summan ett tag framöver. Det kommer säkerligen vara ännu större klubbar som rycker i honom efter den här säsongen.

Reims har nämligen gått obesegrade i tolv raka matcher med Still. De har klättrat i tabellen och med den fina formen hittas de nu på en elfte plats med 26 inspelade poäng. Det är många som varit bra i detta Reims men det är en särskild spelare som sticker ut, nämligen inlånade Florian Balogun. Arsenal-spelaren har kommit hit i behov av mer speltid och det har verkligen blivit en succé. Anfallaren har stått för hela elva ligamål på 16 starter och tre inhopp, vilket betyder att han leder den interna skytteligan med råge. Han har spetskvaliteter i både djupledsspelet och avslutsfasen och det gör honom till en väldigt jobbig spelare att möta. Han har ett väldigt smart rörelsemönster och det visade han bland annat i senaste ligamatchen mot PSG. Då stod engelsmannen för en kvittering i den 96:e matchminuten när han rundade målvakten och satte dit det viktiga 1-1 målet. Han är inne i en otrolig period just nu och till det här lockande oddset väljer vi att syna målskytten med en unit.

En liten formdipp

Det är inte bara hemmalaget Reims som har stått för starka prestationer, utan gästande Lorient har visat prov på samma styrka. De har ett bättre facit sedan tidigare och därmed hittas de på en klart starkare sjätteplats i tabellen. Trots en liten dippande form nu efter uppehållet har Lorient sin bästa poängproduktion någonsin efter såhär pass många ligaomgångar. De har redan vunnit hela tio ligamatcher och det var inte många som trodde att de skulle blanda sig in i toppstriden i år.

Med det sagt är det oerhört svårt att förutse onsdagens match då hemmalaget har en bättre form men Lorient har visat upp en högre höjd i ett tidigare skede. Hos gästerna hittar vi också en anfallare som gjort en väldigt bra säsong hittills, nämligen nigerianen Terem Moffi. Det här kommer bli en match i matchen mellan dessa två formstarka anfallarna som gärna vill skjuta hem segern till sitt lag. Lorient har släppt in mål i 14 av deras 15 senaste ligamatcher och det talar för att Reims kommer få sina chanser under onsdagen. Målvakten Vito Mannone har haft några tunga dagar på jobbet under den senaste månaden och vi tror att Balogun kan göra livet surt för den tidigare Arsenal-målvakten.

fotboll, Ligue 1
|
units: 1/5 - spelstopp: 19:00
Reims - Lorient
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.