Daniel Jacobsson|31 januari, 2023, 13:00

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Roma slog Cremonese med 1-0 när dom möttes i ligaspelet den här säsongen.

  • I den matchen var hemmalaget överlägsna och hade bud på betydligt mer än ett mål.

  • Cremonese slog ut Napoli i förra omgången, men får det tufft att ta nästa storlag på vägen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Roma -1 asian hcp hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Titeln i sikte

Roma blev besegrade av ligaettan Napoli förra ligamatchen men har utöver det en väldigt fin dagsform. Paulo Dybala och Tammy Abraham är spetsen i det här laget och man får förhoppningsvis fortsätta att producera för klubben. Poängen öser in i ligaspelet men i cupspelet har man också en fin säsong bakom sig. Där har man dessutom titeln i sikte under Jose Mourinho, som älskar cuperna och kommer göra allt som krävs för att avancera här. Genoa blir Cremonese i Coppa Italia, ett motstånd som man redan besegrat den här säsongen.

I ligamötet, visserligen från omgång två, hade hemmalaget Roma stor dominans. Vi noterar en xG på Roma där 2.91 är högt med endast en gjort mål. Men det kommer bli en utmaning att hålla tätt bakåt här också, det är ju Mourinhos lag bra på som tur är. Cremonese är faktiskt lovande i offensiv del och har positiva siffror för att vara nykomling och på den nedre delen av den italienska tabellen. Cupmötet lägger jag stort fokus på och håller Roma som klara favoriter, jag tror att man avfärdar nykomlingen i Serie A på nytt – även i cupen.

Pigg nykomling

Vi benämner Cremonese som nykomling även i cupspelet den här onsdagskvällen. Det tänker jag passar när Roma kommer få stafett pinnen och möjligheten att kontrollera det här mötet på nytt. Hemmalaget för dagen har en alldeles för stabil form för att ge bort det här mötet till Cremonese. Gästerna på Olimpico hade behövt en hemmaplan och en svagare form på Mourinhos gäng här. Nu räknar jag faktiskt bort Serie A-nykomlingen i det här mötet och tror att det kan bli rejäl körning i Rom.

Cremonese är en pigg nykomling i Serie A den här säsongen. De underliggande siffrorna talar för noll respekt. Under deras första halva av säsongen har man ett xG-snitt på 1.61 totalt, där imponerande 1.65 xG finns i bortaspelet. Roma kommer vara tighta och ha kontroll över det här. Därför har jag ingen större oro kring Cremoneses fridfulla spel den här kvällen. Prioritering cupspelet för Roma betyder mycket och därför klickar vi det utvalda spelet.

fotboll, coppa italia
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Roma - Cremonese
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.